HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη η διάθεση πίστωσης έργων 500.000,00€

Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη η διάθεση πίστωσης έργων 500.000,00€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 16-9-2015
Τηλ.: 26613.61572
email: grafeio_typou@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο, η διάθεση πίστωσης έργων, προϋπολογισμού 500.000,00€.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος ενέκρινε και υπέγραψε τη διάθεση πίστωσης και τον ορισμό υπολόγου δύο έργων για τα νησιά μας, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

1/ Διάθεση πίστωσης ποσού 350.000 ευρώ για το έργο «Προβολή της ιστορικής διαδρομής του Μεγανησίου Λευκάδας». Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Λευκάδας.
Στόχος του έργου είναι η αναπαλαίωση του κτηρίου και η διαμόρφωση του χώρου του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σπαρτοχωρίου σε διαδραστικό Κέντρο Πληροφόρησης της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας του νησιού.

2) Διάθεση πίστωσης ποσού 149.378,30 ευρώ για το έργο «Eco Destinations Tourism in Synergy with Energy Efficiency Creating Eco – Sustainable Tourism Destinations (Chamber of Corfu)». Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007 – 2013» και τελικός δικαιούχος αυτού είναι το Επιμελητήριο Κέρκυρας.
Η πραγματοποίηση και διάδοση οικολογικών και ενεργειακά φιλικών περιοχών των τομέων της διαμονής και της εστίασης με στόχο την εξισορρόπηση της ζήτησης είναι στόχος του έργου. Κύριο ζητούμενο είναι να στηριχθεί η ανάπτυξη, μέσω της βελτίωσης της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση για την Ομιλία των υποψηφίων Νέας Δημοκρατίας στο Νυδρί
Επομενο αρθρο
Αιτήσεις παραχώρησης αιθουσών δημόσιων σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.