HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕικονική περιήγηση στους δρόμους της Λευκάδας

Εικονική περιήγηση στους δρόμους της Λευκάδας

Μέσω της εφαρμογής Street View της Google

Από χθες, η Ελλάδα έγινε η 56η χώρα που απέκτησε ψηφιακή «παρουσία» στο Street View, το οποίο κλείνει επτά χρόνια λειτουργίας. Οπως ανέφερε ο Ουλφ Σπίτζερ, στις ελληνικές περιοχές που έχουν «ανέβει» στην υπηρεσία, συγκαταλέγονται ενδεικτικά όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις, η πλειονότητα της ηπειρωτικής χώρας, όλα τα νησιά του Ιονίου, καθώς και νησιά των Κυκλάδων όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Οπως και στις υπόλοιπες χώρες, οι πανοραμικές φωτογραφίες αφορούν δημόσιους χώρους, ενώ για να φωτογραφηθεί ένας ιδιωτικός χώρος δίνεται πρώτα ειδική άδεια από τον ιδιοκτήτη.

Οι λήψεις έγιναν τη διετία 2011-2012 από τα ειδικά οχήματα της Google. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του υλικού της υπηρεσίας που έχει ξεκινήσει παγκοσμίως η εταιρεία, σύντομα τα αυτοκίνητα θα ξαναβρεθούν στην Ελλάδα, για να αποτυπώσουν τις ήδη φωτογραφημένες περιοχές με νέες εικόνες, αλλά και για να «σαρώσουν» ακόμη περισσότερα μέρη.

Για να περιηγηθείτε στους δρόμους της Λευκάδας πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Η Equal Society με εθελοντές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη και στον Ημιμαραθώνιο
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.