HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕικόνες απο έκθεση φωτογραφίας που έγινε στην Καρυά

Εικόνες απο έκθεση φωτογραφίας που έγινε στην Καρυά

Εδώ και αρκετά χρόνια, και για περισσότερες από μια φορές, ο πρώην Δήμος Καρυάς έχει οργανώσει εκθέσεις φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες που πρόθυμα παραχωρήθηκαν από τους Καρσάνους για τις εκθέσεις, ήταν πολλές και σημαντικές για τη ζωή στο χωριό. Οι περισσότερες μπήκαν σε κάδρα και προστέθηκε πάνω τους μια μικρή ετικέτα με τα ονόματα των εικονιζόμενων.

Κάποιες απ’ αυτές παρουσιάζω παρακάτω. Δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά χρονολογία. Με απόλυτο σεβασμό στα εικονιζόμενα πρόσωπα θα προσθέσουμε ελάχιστα λόγια και μόνο σε κάποιες από τις φωτογραφίες που ακουμπούν τις δικές μας μνήμες.

1Παπά Κώστας, σύζυγος Ακριβούλα και ο εγγονός τους Κώστας

2Θοδωρής Κατωπόδης (Λόβλος)

3Αναστάσιος Καρφάκης (Δημητρέλος) – Λούλα Καρφάκη (μετά Κατωπόδη – Τσούλου)

4Παντελής Κακλαμάνης και συζ. Κατερίνα (Η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι από το γάμο του ζευγαριού. Το σκούρο μαντήλι της γυναίκας μας μπερδεύει κάπως.)

5Νικόλαος Σταύρακας (Κολοφέτιος)

6Γιώργος Κατωπόδης (Νικολάρας) – Αλεκος Ζαβιτσάνος του Δημοσθένη

7Πέτρος Αραβανής – Χρήστος Ρεκατσίνας – Πάνος Σταύρακας

8Όταν η Καρυά ήταν κεφαλοχώρι και ο «Απόλλωνας» έδινε μεγάλες παραστάσεις

9

10Στάθης Βοτιστής με την οικογένεια του. (Όπως μάθαμε ο εικονιζόμενος έζησε μετανάστης πολλά χρόνια στην Αμερική. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η ενδυμασία του και στις δυο φωτογραφίες. Φοράει γκέτες στα πόδια του και πουκάμισο και γιλέκο της παραδοσιακής λευκαδίτικης φορεσιάς.)

11Κώστας Αραβανής (Κωραντίνος)

12Σπύρος Κατωπόδης ( Νικολάρας) ( Όταν θέριζε η φτώχεια αυτό το μικρό παλικαράκι φορούσε μια παράξενη «φόρμα» και τεράστιες στραπατσαρισμένες αρβύλες. Αν διακρίνω καλά ,η «φόρμα» είναι φτιαγμένη από παλιά ρούχα του σπιτιού. Το ύφασμα στα μανίκια πρέπει να είναι από «χοντροσέντονο». Υφαντό χοντρό σεντόνι που στρωνόνταν μεταξύ στρώματος και κατωσέντονου.

14Γιώργος Αραβανής (Βασιλέας) με τη σύζυγο του

15Υπαπαντή και Κατερίνα Κατωπόδη

17Βασίλης Σταύρακας (Κίτσος) στη Βραζιλία (Ο αστικός αέρας είναι ορατός!)

20
Συμφωνία σε άσπρο μαύρο. Δυο νεαρές κοπέλες, η μια φοράει χωριάτικα, την παραδοσιακή Λευκαδίτικη ενδυμασία της ανύπαντρης, χωρίς στέκα και σπαλέτα και η άλλη είναι ντυμένη «ευρωπαϊκά».

Προηγουμενο αρθρο
Ένας «ξεχωριστός» γάμος έγινε την Τρίτη του Πάσχα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Τα καινούργια άσπρα της παπούτσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.