HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού», στη Νικιάνα

Εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού», στη Νικιάνα

Ολοκληρώνονται σήμερα τα γυρίσματα της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού», στη Λευκάδα. Ένα μικρό μέρος θα συνεχιστεί στα Τζουμέρκα όπου και θα ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Διαβάστε [εδω] προηγούμενη αναφορά μας στην ταινία.

Χτες το απόγευμα το συνεργείο βρέθηκε στο λιμάνι της Νικιάνας, στο βράχο δίπλα στη θάλασσα για να τραβήξει πλάνα από μια μικρή σχετικά σκηνή της ταινίας Για τις ανάγκες της ταινίας μια ξύλινη καλύβα είχε στηθεί από νωρίς δίπλα στο βράχο.

Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε όλο το τιμ δούλευε σε κανονικούς ρυθμούς. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμοπουλος, μας δήλωσε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε στη Λευκάδα. Ο ίδιος έχει ρίζες στη Λευκάδα και βρισκόταν σε γνώριμο και φιλικό περιβάλλον. Έρχεται συνέχεια στο νησί μας τα τελευταία 43 χρόνια. Δήλωσε ακόμα ευχαριστημένος από την βοήθεια και την υποστήριξη που βρήκε από όλους. Υπάρχει μια καλλιτεχνική φλέβα στο νησί, όπως είπε, που έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα. Σημαντική ακόμα ήταν η βοήθεια της Λουκίας Κατωπόδη με το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου.
Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος ως γνώστης του νησιού, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στην επιλογή των χώρων που έγιναν τα γυρίσματα.

«Ο κινηματογράφος δεν είναι μια αντανάκλαση της πραγματικότητας αλλά διαμορφώνει την πραγματικότητα. Η ταινία αναφέρεται στις αρχές του 1900 χωρίς να συγκεκριμενοποιείται ο χώρος και ο χρόνος. Αναφέρεται στην Ελλάδα και είναι μια μεταγραφή της Οδύσσειας μέσα από τις σκληρές συνθήκες που βιώνει μια ομάδα μαστόρων της πέτρας. Υπάρχουν πινελιές στην ταινία είτε μουσικές είτε εθνολογικές που αναφέρονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είτε νησιωτικές είτε στεριανές», μας δήλωσε ο σκηνοθέτης

Παρότι τα γυρίσματα σχεδόν τελειώνουν χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι να ολοκληρωθεί η ταινία. Το φθινόπωρο αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Προηγουμενο αρθρο
Οδυσσέας Ελύτης: Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις
Επομενο αρθρο
Πως η καρναβαλική επιτροπή ανέλαβε να λύσει μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους! (ανανέωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.