HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕικόνες που μας κάνουν περήφανους

Εικόνες που μας κάνουν περήφανους

Είδα τη φωτογραφία πρωί –πρωί στο facebook. Ένα «ιερό τέρας» της ιατρικής ο Dr James Watson, Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη της δομής του DNA, 1962 και η δική μας Μαριλένα Μελά. Μια Λευκαδίτισσα, κόρη του Βασίλη Μελά και της Αγγελικής Βαγενά.

17

Η Μαριλένα σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έκανε μάστερ σε Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και μετά πήγε στο Λονδίνο και εξειδικεύτηκε στη Γενετική των Ανθρώπινων Νοσημάτων όπου πήρε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο University College London.

Για ένα χρόνο περίπου δούλεψε στο Μαιευτήριο Μητέρα στην Αθήνα στον τομέα της προγεννητικής διάγνωσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο Los Angeles, και εργάζεται ως ερευνήτρια στο USC Norris Cancer Center ( Νοσοκομείο έρευνας για τον Καρκίνο) κάνοντας γονιδιακό έλεγχο σε διάφορους τύπους καρκίνου σε ασθενείς του κέντρου και μελετάει τη γενετική προδιάθεση υγιών ατόμων με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου παρέχοντας τρόπους έγκαιρης διάγνωσης και ενδεχόμενης θεραπείας.

Προηγουμενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από τον αποκριάτικο χορό του Ορφέα
Επομενο αρθρο
Με βροχή, κρύο και αμείωτο κέφι, η καρναβαλική παρέλαση της Λευκάδας

3 Σχόλια

  1. Kostas Patrikios
    23 Φεβρουαρίου 2015 at 11:03 — Απάντηση

    Μαρινέλα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας κάνεις κάθε φορά να νοιώθουμε ευχαρίστηση χαρά ,υπερηφάνεια και συγκίνηση με την πρόοδο και προκοπή σου. Εγκάρδια συγχαρητήρια σε σένα και στους άξιους γονείς σου. Το ακόλουθο έλαβα από Αυστραλία
    Συγχαρητήρια στον αγαπητό φίλο Βασίλη και την οικογένειά του και ιδιαίτερα στην κόρη του για την προκοπή της και εύχομαι σε ανώτερα.
    Σπύρος Ρομποτής, Ζαχαράτος, Μπρούσκος.
    Μελβούρνη Αυστραλίας

  2. Θανάσης Μελάς
    22 Φεβρουαρίου 2015 at 23:04 — Απάντηση

    Βεβαίως γινόμαστε υπερήφανοι όταν διαβάζουμε τόσο ευχάριστα νέα για τα παιδιά του τόπου μας.
    Στο Βασίλη και την Αγγελική ευχόμαστε να χαίρονται το παιδί τους

  3. Maria Zoitas
    22 Φεβρουαρίου 2015 at 16:30 — Απάντηση

    Είμαστε όλοι πολυ υπερήφανοι για την νεαρή Μαριλενα Μελά ,είναι όμορφη ,δημιουργική και πάνω από όλα εργατική και υδιοφυης !!! Μπράβο της και είς ανώτερα !!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.