HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕισηγήσεις επί θεμάτων της σημερινής 15/3, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Εισηγήσεις επί θεμάτων της σημερινής 15/3, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Λευκάδα, 15 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για καλύτερη ενημέρωση των δημοτών της Λευκάδας δίνουμε στη δημοσιότητα εισηγήσεις του 5ης/16 συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

ΘΕΜΑ 7ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και καθορισμού τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΘΑΝΙΟΥ, ΔΡΑΓΑΝΟΥ,ΚΟΜΗΛΙΟΥ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ στις 17-11-2015, προϋπολογισμού 840.000,00 €.
Εισηγητής: Κων/νος Σέρβος, Αντιδήμαρχος

Η παρούσα μελέτη αφορά την αποκατάσταση των ζημιών σε κοινωφελή δίκτυα όπως δημοτικοί οδοί, δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού από τον σεισμό της 17-11-2015, στις τοπικές κοινότητες Αθανίου, Δραγάνου και Κομηλιού. Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν και στις τρεις Τοπικές Κοινότητες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση τοίχων αντιστήριξης κατάντη των δημοτικών οδών για την αποκατάσταση του αρχικού τους πλάτους και για την ασφάλεια της διέλευσης τους και κάποιων τοίχων ανάντη που κρίνεται αναγκαίο να υλοποιηθούν για λόγους ασφάλειας.
Η δαπάνη που απαιτείται είναι 682.926,83 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ με ΦΠΑ 840.000,00 και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΥΠΟΜΕΔΙ με ποσό 750.000,00€ και ΣΑΤΑ 2016 με ποσό 90.000,00€

Διαβαστε: [ΕΔΩ] [ΕΔΩ] [ΕΔΩ] [ΕΔΩ]

ΘΕΜΑ 8ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και καθορισμού τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΠΟΪΙΑΣ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ», προϋπολογισμού 49.998,59 €.
Εισηγητές: Φίλιππας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος
Σπ. Αρέθας, Πρ/νος Δ/νσης Τεχν. Υπηρ.

Με την μελέτη προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης βλαβών στην Τ.Κ Αγίου Νικήτα που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 17/11/2015. Οι επεμβάσεις θα γίνουν σε τρία σημεία, αναλυτικότερα:

1. Δρόμος που οδηγεί στον Β/Κ του οικισμού.
2. Επισκευές πλακόστρωτων από αντλιοστάσιο λυμάτων Α2 στροφής επαρχιακής οδού εισόδου οικισμού έως πλάτωμα πλησίον ξενοδοχείου Όστρια (θέση 2 συν. σχεδίου) και τμήματος του κεντρικού πεζόδρομου (θέση 3 συν. σχεδίου)

Η δαπάνη που απαιτείται είναι 40.649,26 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ με ΦΠΑ 49.998,59 και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΥΠΟΜΕΔΙ

Διαβαστε: [ΕΔΩ] [ΕΔΩ] [ΕΔΩ]

ΘΕΜΑ 9ο: Απόφαση Δ.Σ. έγκρισης μελέτης τευχών δημοπράτησης και καθορισμού τρόπου εκτέλεσης του έργου «Βελτιώσεις Δικτύου Ύδρευσης Πρωτεύοντος Δικτύου Δυτικού Άξονα», προϋπολογισμού 136.000,00 €.
Εισηγητής: Κων/νος Σέρβος, Αντιδήμαρχος

Με την παρούσα μελέτη πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις με σκοπό τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης του Δυτικού άξονα της Λευκάδας. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν (α) την ευρύτερη περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Αγ. Νικήτα, Καλαμιτσίου και Δρυμώνα, όπου παρατηρείται ιδιαίτερη οικιστική ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων τα τελευταία χρόνια και (β) την επέκταση του εσωτερικού δικτύου στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Λευκάδας σε μήκος 300m.

Διαβαστε: [ΕΔΩ]

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας: Ίδρυση Τράπεζας Αίματος
Επομενο αρθρο
Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.