HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον «Απροσκύνητο Στέργιο Κουμπάρο» στη Βόνιτσα

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον «Απροσκύνητο Στέργιο Κουμπάρο» στη Βόνιτσα

Με τον απαιτούμενο σεβασμό, έγινε χθες το βράδυ, Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στην Βόνιτσα, εκδήλωση μνήμης για τον Απροσκύνητο Στέργιο Κουμπάρο, τον Σαρακατσάνο της Βλισόρας Παλιαμπέλων.

Μέσα στην ζεστή βραδιά του φετινού καλοκαιριού, συνδυασμένη με την απλότητα και την ηρεμία του τοπίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και που απ όλους όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν χαρακτηρίστηκε ως “Μυσταγωγία”.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Φίλιππος Ντόβας, πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο Παντελής Αποστολάκης πρόεδρος του Κέντρο Μέριμνας Ακτίου Βόνιτσας, ο Απόστολος Ρούσος, του συλλόγου Παλιαμπέλων «Κοσμάς ο Αιτωλός», ο Ευστάθιος Σουλιώτης του συλλόγου των εν Αθήναις Παλιαμπελιωτών, ο Γεώργιος Μουστιάνας πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σαρακατσανέων, και ο Γεώργιος Κουμπής, από τον Σύλλογο Σαρακατσάνων Πρέβεζας «Τα χειμαδιά».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ιστορικός ερευνητής Στυλιανός Ντίνος και πραγματικά συγκλόνισε με τον συγκινητικό του λόγο και κατάφερε μέσα από την ομιλία του να ζωντανέψει, μνήμες, εικόνες, αλλά κυρίως να μεταφέρει την ιστορική πορεία του Απροσκύνητου Στέργιου Κουμπάρου, αγγίζοντας τις ψυχές των παρευρισκομένων, οι οποίοι παρακολουθούσαν προσηλωμένοι και γεμάτοι ενδιαφέρον.

Η όλη η ομιλία πλαισιώθηκε με ένα καταπληκτικό θεατρικό δρώμενο με τον συμπατριώτη μας ηθοποιό Δημήτρη Βερύκιο και στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σαρακατσάνων Πρέβεζας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, όπου χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Συγχαρητήρια σε όλους για την διοργάνωση!

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε απο:
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ,
-Σύλλογος Σαρακατσάνων Πρέβεζας «Τα Χειμαδιά»,
-Ακαδημία Μελετών Παλιαμπέλων «Κοσμάς Ο Αιτωλός»,
-Σύλλογος των εν Αθήναις Παλιαμπελιωτών,
-ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ.

Ιστορικά κείμενα: Ντίνος Στυλιανός. Ντομένικα Ρέγκου (τραγούδι)
Γάσπαρης Μάμμας (κλαρινέτο) και την Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα),
Χορός και τραγούδι από τον Σύλλογο Σαρακατσάνων Πρέβεζας.
-Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Προηγουμενο αρθρο
Στερνό αντίο στον αγαπημένο μου θείο Μάκη
Επομενο αρθρο
Μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά του Βλυχού, του Γενίου, της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.