HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕκδήλωση του σωματείου οικοδόμων για το Ασφαλιστικό

Εκδήλωση του σωματείου οικοδόμων για το Ασφαλιστικό

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ 6 μ.μ. στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική από κει που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ για να θωρακίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο διαδέχεται το άλλο. Έχει αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Είναι προκλητικό, να αυτοπαρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων, των παροχών υγείας, που ετοιμάζεται να πετσοκόψει.

Ο κλάδος μας έχει πείρα για το τι σημαίνει Ασφαλιστικό, τι σημαίνουν τα Βαρέα και Ανθυγειινά.
Οι επερχόμενες αντιασφαλιστικές αλλαγές σαρώνουν τα πάντα και οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο.

Δεν είναι μόνο οι συντάξεις και τα όρια ηλικίας στο στόχαστρο. Είναι οι παροχές υγείας, πρόνοιας, νοσοκομειακής περίθαλψης, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα διάφορα επιδόματα. Όλα μπαίνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα για να ανοίξει ο δρόμος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα της Κοινωνικής ασφάλισης. Τα αρπαχτικά και οι έμποροι υγείας περιμένουν στη γωνία.

Η επίθεση είναι διαχρονική, το ίδιο και τα επιχειρήματα, για να προωθηθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Όπως σχεδιάζεται σήμερα το χτύπημα στο Ασφαλιστικό, σε συνθήκες κρίσης και μεγάλης ανεργίας, με τον ίδιο τρόπο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η επίθεση στο ασφαλιστικό την περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης και δουλειάς, στις δεκαετίες του 1990 και 2000.

Οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για νέο νόμο, που θα αφορά τη λειτουργία των σωματείων, το δικαίωμα της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων, δείχνει ότι μπροστά μας υπάρχουν νέοι αντεργατικοί σχεδιασμοί και μέτρα.

Συνάδελφοι,

Μπορούμε, και είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να δείξουμε τη δύναμη μας. Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή.
Στον πόλεμο, που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, το δικό μας όπλο είναι η οργάνωση και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στις κατασκευές αλλά και όσους ενδιαφέρονται για το πολύ κρίσιμο θέμα του Ασφαλιστικού να παραβρεθούν στην εκδήλωση του Συνδικάτου

« Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά »

Προηγουμενο αρθρο
Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ η αύξηση δυναμικότης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον Κάλαμο
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήρια επιστολή Δ.Σ. Συλ. γονέων & κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.