HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕκλογές ΝΔ: Μάχη Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη

Εκλογές ΝΔ: Μάχη Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη

Το δίδυμο που θα δώσει τη μάχη για την προεδρία στη ΝΔ θα είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις προθέσεις των χιλιάδων ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι συμμαχίες, οι οποίες και θα κρίνουν τον νικητή μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη στις 10 Ιανουαρίου. Μάλιστα αν οι χαμένοι του πρώτου γύρου Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε η διαδικασία είναι ανοικτή και μπορεί να μετατραπεί σε ντέρμπι.
Ωστόσο, η πλευρά Μεϊμαράκη έχει ισχυρό προβάδισμα και την καραμανλική πτέρυγα να τον στηρίζει, γεγονός που του έδωσε και τη μεγάλη νίκη στον πρώτο γύρο.

Εκνευρισμός για τη γαλάζια… γραφειοκρατία

Η γαλάζια… γραφειοκρατία και με πρόσχημα την τυπολατρεία του Καταστατικού της ΝΔ, η Συγγρού έβαλε στην αναμονή τους 400.000 ψηφοφόρους και μετέθεσε για τη Δευτέρα το πρωί τα αποτελέσματα. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν να ανακοινωθούν το πρωί και συγκεκριμένα στις 08:00, ωστόσο όπως δήλωσε στις 9:15 ο Γιάννης Τραγάκης το επίσημο αποτέλεσμα από την ΚΕΦΕ θα ανακοινωθεί αργά το απόγευμα. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα φαξ για να αποσταλούν τα αποτελέσματα.

Εως τώρα με καταμετρημένες τις ψήφους στο 50% των εκλογικών τμημάτων, θέλουν τους 4 υποψηφίους να συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Μεϊμαράκης: Στο 40%
Μητσοτάκης: Κοντά στο 30%
Τζιτζικώστας: Λίγο πάνω από το 20%
Γεωργιάδης: Κάτω από 10%

Προηγουμενο αρθρο
Ο αργαλειός
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βασιλικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.