HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕκλογές Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ

Εκλογές Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Παρασκευή 26 Γενάρη 10 00π.μ. έως 5 00μ.μ.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων»
(Στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο )

Συνάδελφισσα-συνάδελφε, απευθυνόμαστε σε σένα,

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ να επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια το ίδιο έργο εξαπάτησης των προσδοκιών και των ελπίδων σου για σταμάτημα της χειροτέρευσης της ζωής μας.
ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ τα παιδιά σου να προορίζονται για φτηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό χωρίς ζωή με μέλλον.
ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ χωρίς δικαίωση κάποια κυβέρνηση να βάλει φρένο στην κατρακύλα και τους συνδικαλιστές που κατά πλειοψηφία ελέγχουν σωματεία και ομοσπονδίες να πάψουν να ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας.
ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ βλέποντας το νοσοκομείο να γίνεται ολοένα και περισσότερο μια επιχείρηση που ζητά περισσότερη δουλειά από το ίδιο κουρασμένο προσωπικό, μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και φτηνότερο εργατικό δυναμικό μέσω επικουρικών και συμβασιούχων.

ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΑ ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ.

ΞΕΡΕΙΣ πια ότι η βιομηχανία αυταπατών και εκβιασμών που έχει στήσει το σύστημα για να ελέγχει το συναίσθημα και τη συνείδησή σου, η κοροϊδία των θυσιών που πιάνουν τόπο, το καρότο της “δίκαιης ανάπτυξης”, της αξιολόγησης που οδηγεί στο ξέφωτο της “μεταμνημονιακής εποχής”, έχουν στόχο την παθητικοποίησή σου και την αναμονή κάποιου θαύματος που θα φέρει κάποιος σωτήρας.

ΞΕΡΕΙΣ πια ότι με κάθε είδους κυβέρνηση, εντός του σημερινού δρόμου ανάπτυξης προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αυτών που κρατάνε στα χέρια τους «τα κλειδιά της οικονομίας» ,το μέλλον μας θα γίνεται σταθερά χειρότερο, δεν θα σταματήσουν τα μέτρα μέχρι εμείς να τους σταματήσουμε.

ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΑ ότι καμιά κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε χωρίς την ολόπλευρη στήριξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ – ΠΟΕΔΗΝ. Ηγεσίες που έχουν μετατρέψει με σχέδιο εδώ και χρόνια τα συνδικάτα των εργαζομένων σε άνευρες γραφειοκρατικές οργανώσεις για να μην μπορούν να βάλουν εμπόδιο στα σχέδια επίθεσης ενάντια στα δικαιώματά μας

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ότι μας θέλουν τον καθένα μόνο μας, ανήμπορο απογοητευμένο και φοβισμένο ώστε η μόνη αναγκαστική επιλογή να είναι η υποταγή στα σχέδια τους, η αποδοχή αυτής της βάρβαρης πραγματικότητας ως μονόδρομου χωρίς επιστροφή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ. ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ με τα τεράστια ψέματα με τα οποία συνοδεύουν την πολιτική τους για να μας εξαπατήσουν.
ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ με τον νομοθετικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, σε μια περίοδο που ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ έχουν προς το παρόν εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου με τον εκφυλισμό και του όπλου της απεργίας , αλλά ξέρουν ότι δεν θα μπορούν να το κάνουν για πάντα, γι’ αυτό και παίρνουν προληπτικά μέτρα.
ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ με την ανησυχία που εκφράζουν και τη συκοφάντηση που εξαπολύουν χρησιμοποιώντας πολυδαίδαλους μηχανισμούς, για κάθε εστία αντίστασης και διεκδίκησης που εμφανίζεται από τα ταξικά σωματεία και εργατικά κέντρα.
ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ με την προσπάθεια τους να ριζώσει ο φόβος και η ανασφάλεια στα νοσοκομεία. ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ με την επιθετικότητα που αντιμετωπίσουν το σωματείο που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.
ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ με την προσπάθεια ελέγχου του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά με την ατομική στοχοθεσία και την αξιολόγηση της προσφοράς του καθενός μας στο σχέδιο μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με ασθενείς πελάτες και εργαζόμενους φτηνούς και πειθήνιους εκτελεστές αντιλαϊκών εντολών.

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΖΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ. ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΣΤΕΙΛΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι δεν περνάνε πια τα ψέματα και τα διλήμματά τους, ότι δεν θα αφήσουμε να επιβάλλουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια.
ΣΤΕΙΛΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στους συμβιβασμένους και κυβερνητικούς συνδικαλιστές ότι δεν ανέχεσαι πια τη σαπίλα της συνδιαλλαγής με διοικήσεις και κυβερνήσεις που τσακίζουν τη ζωή μας. Ότι δεν ανέχεσαι τον συνδικαλισμό που παίζει το παιχνίδι της εναλλαγής αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣΤΕ να υπάρχει πυλώνας αντίστασης – ενημέρωσης – αμφισβήτησης και διεκδίκησης .
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.»

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) στα τρία χρόνια από το προηγούμενο συνέδριο, στήριξε την ρητορική και τη δράση της σε μια στημένη αντιπαράθεση με το υπουργείο υγείας και τον αναπλ. Υπουργό Πολάκη, με επίκεντρο το ψευδεπίγραφο σύνθημα «ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ». Με αυτόν τον τρόπο πρωταγωνίστησε σε μια στημένη κοκορομαχία, για να κρύψει τη συμφωνία της στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, κοκορομαχία στην οποία συμμετείχαν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ως προστάτες του Πολάκη και υπερασπιστές κάθε κυβερνητικής επιλογής.

Κοκορομαχία που με τον κουρνιαχτό που σήκωνε, απέκρυπτε την αλήθεια που αναδεικνύανε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ : ότι ΤΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε.

Τον μετασχηματισμό αυτόν το φανερώνουν:

1. OΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ( 24% το 2018 σε σχέση με το 2017) και η αύξηση της χρηματοδότησης από τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλ. από τις εισφορές των εργαζομένων) και τις απευθείας πληρωμές εξετάσεων και φαρμάκων από τους ασθενείς.
2. Η ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ προσλήψεων προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ,ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβασιούχοι καθαριότητας).
3. Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ των μισθών μας με τον επανυπολογισμό, από μηδενικής βάσης, του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας όπως προβλέπεται στην 3η αξιολόγηση.
4. Ο ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ και η εντατικοποίηση της δουλειάς μας μέσω της στοχοθεσίας και της εκβιαστικής αξιολόγησης που θα εξασφαλίζουν ένα δημόσιο, φτηνό για το αστικό κράτος, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και εχθρικό στις ανάγκες των εργαζομένων.

Βασικός σταθμός αυτής της προσπάθειας του Συλλόγου ήταν το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο για την Υγεία τον Απρίλιο του 2017 στα Ιωάννινα και το συλλαλητήριο μαζί το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας ως απάντηση στα καραβάνια της ΠΟΕΔΗΝ .

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αξιοποίησε την κατάσταση ομηρίας των επικουρικών και συμβασιούχων μόνο για επικοινωνιακές φιέστες στα κανάλια την ίδια στιγμή που αρνείται να εγγραφούν στα σωματεία. Κράτησε τους εργαζόμενους διασπασμένους, με τους εκπροσώπους τους σε όσα νοσοκομεία ελέγχουν τα σωματεία (όπως στο ΠΓΝΙ) να αρνούνται μέχρι και σήμερα να τους εγγράψουν ισότιμα. Σε αντίθετη ρότα, τα σωματεία των νοσοκομείων που στο τιμόνι τους βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (Γ.Ν. Πρέβεζας, Γ.Ν. Άρτας, Γ.Ν. Λευκάδας, Γ.Ν. Κέρκυρας) όλοι οι εργαζόμενοι είναι μέλη των σωματείων και έχουν δοθεί πολλές κοινές μάχες για το κοινό μας δίκιο και την μονιμοποίησή τους.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο ύψιστο σημείο κατρακύλας και προδοσίας των εργατικών δικαιωμάτων, αφήνοντας ανενόχλητη την κυβέρνηση και την ΝΔ να νομοθετήσουν τον ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας και να ψηφίσουν άρθρο που απαγορεύει στους χιλιάδες συμβασιούχους να γίνουν αορίστου χρόνου, χωρίς να οργανώσουν απεργιακή απάντηση.

Η ζωή που μας αξίζει θα έρθει μόνο μέσα από το δικό μας αγώνα!

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να έχει επίκεντρο το χώρο δουλειάς, να έχει μαζική συμμετοχή, διάρκεια, αξιοποίηση όλων των μορφών δράσης. Κυρίως όμως, να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που βγαίνουν κερδισμένοι από τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ε.Ε. – ΔΝΤ που τους στηρίζουν.

Για ν’ αναπτυχθούν αποτελεσματικοί αγώνες, χρειάζεται να παραμερίσουμε και όλους όσους βάζουν εμπόδια στον αγώνα μας. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και στην ΠΟΕΔΗΝ, και στην ΑΔΕΔΥ, παραμερίζοντας, πρώτα από όλα, τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ είναι ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, για να μπορούμε να αγωνιστούμε για το δίκιο μας από καλύτερες θέσεις.

Αυτό το βήμα είναι ανάγκη να το κάνουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει τις «εκκρεμότητες της τρίτης «αξιολόγησης» με νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, νέες ιδιωτικοποιήσεις και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.
Αυτό το βήμα είναι ανάγκη να το κάνουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που δυναμώνουν οι αντιθέσεις ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη (ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα κ.λπ.) και μέσα στις διακρατικές ενώσεις (π.χ. το σενάριο για «Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων») για το ποιανής χώρας οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν προβάδισμα και ποιος θα ελέγξει τις αγορές και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Η όξυνση αυτού του ανταγωνισμού, που εκδηλώνεται στα Βαλκάνια και με το Σκοπιανό , μεγαλώνει τον κίνδυνο αμφισβήτησης συνόρων και πολεμικών αναμετρήσεων, με πιθανή στρατιωτική εμπλοκή και της Ελλάδας.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ.

ΤΩΡΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά τον παλιό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε κάθε χώρο δουλειάς με τον δικό του μηχανισμό. Ένα μηχανισμό επιβολής της πιο άγριας επίθεσης που διατηρεί τα μέτρα 3 μνημονίων και ετοιμάζεται για τα μέτρα του συμπληρωματικού μνημονίου της 4ης αξιολόγησης τον Ιούνιο και τα μέτρα διατήρησης των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060.

ΤΩΡΑ που είναι ακόμα πιο φανερός ο ρόλος των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο ψήφισαν το 30 μνημόνιο αλλά ψήφισαν και την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Είναι τα κόμματα που περιμένουν να πάρουν τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν από το σημείο που αυτός θα σταματήσει.

Και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και αποφασιστικοί για να τους αντιμετωπίσουμε.
ΤΩΡΑ που οι παρατάξεις του «παλιού» κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) δείχνουν ότι και με άλλη κυβέρνηση (εκτός της δικής τους) συνεχίζουν στην ίδια ρότα αποδυνάμωσης κάθε συλλογικής αγωνιστικής προσπάθειας, γιατί η κύρια αποστολής τους είναι να βοηθάνε το βάρβαρο , εκμεταλλευτικό σύστημα να συνεχίζει απτόητο την ληστρική επίθεση εναντίον μας. Από αυτό το σύστημα προσδοκούν την ανταμοιβή τους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ την μόνη δύναμη που δοκιμασμένα δεν φοβάται να συγκρουστεί. ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το ΠΑΜΕ που μπορεί να ενώσει τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ένα μεγάλο πανεργατικό μέτωπο ικανό να βάλει εμπόδια και να φέρει νίκες και κατακτήσεις.
Κριτήριο της δικής μας πρότασης και των αγώνων μας είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των υγειονομικών. Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και ο παραγόμενος πλούτος δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην υγεία- πρόνοια. Εμπόδιο είναι η επιχειρηματική δράση, η πολιτική και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση για όλους. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν οι θεραπείες & φάρμακα με επιστημονικά κι όχι «λογιστικά» κριτήρια..
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς.
Μαζικές ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού. Μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων.
Να καταργηθεί η αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια. Να μην συγχωνευθεί – κλείσει καμιά κλινική, τμήμα, δημόσια μονάδα υγείας. Ενίσχυση εδώ και τώρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική Εκπαίδευση με άμεση διέξοδο για τους ΔΕ στην ανώτατη εκπαίδευση.
Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο νοσοκομείο. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας κι ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Προηγουμενο αρθρο
Έγγραφο προς κ. Υπουργό Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Απάντηση αντιπεριφερειάρχη σε δημοσιεύματα σχετικά με την αμμόγλωσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.