Εκπαίδευση και Τέχνη

Εορταστική Διημερίδα για τη Γιορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών
με θέμα: «Εκπαίδευση και Τέχνη»

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσχολικής Αγωγής και Φιλολόγων, καθώς και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας συνδιοργανώνουν Διημερίδα, με θέμα: «Εκπαίδευση και Τέχνη», τη Δευτέρα, 25 και την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016, στον Τόπο Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης «Καταφυγή», στην πόλη της Λευκάδας (παλαιό Μητροπολιτικό Μέγαρο ή πρώην ΝΕΛΕ – οδ. Μεγανησίου 5 – πλησίον Κεντρικής Πλατείας, έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου), σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς και το κοινό, με τις εξής ομιλίες:

«Η τέχνη της Εκπαίδευσης και η εκπαίδευση της Τέχνης: Η Τέχνη ως αναγκαιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία» (κ. Χαρά Σαΐτη, Εικαστικός – Θεωρητικός Τέχνης, Μ.Sc. Διδακτικής της Τέχνης)
«Αποκρυπτογραφώντας τη Βυζαντινή Τέχνη: Μία παιδαγωγική προσέγγιση» (κ. Mαρίζα Ντεκάστρο, Παιδαγωγός – Συγγραφέας)

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το απόγευμα της Τρίτης, 26 Ιανουαρίου 2016 θα διεξαχθούν βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες, ως εξής:

Εργαστήριο 1ο : «Διαβάζοντας τις βυζαντινές εικόνες» – κ. Μαρίζα Ντεκάστρο, Παιδαγωγός – Συγγραφέας.
Τόπος: Μουσείο Μεταβυζ. Εικόνων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας – Ώρα: 17.00 – 19.00

Εργαστήριο 2ο: «Απλές εικαστικές εφαρμογές στη σχολική καθημερινότητα» – κ. Χαρά Σαΐτη, Εικαστικός – Θεωρητικός τέχνης – M.Sc. Διδακτικής της Τέχνης.
Τόπος: «Εικαστικό εργαστήρι» – Σύλλογος Φίλων Ζωγραφικής και Αγιογραφίας. Εμπορικό κέντρο “CITY” (Β΄κτίριο – ισόγειο) – Ώρα: 18.00 – 20.00

Εργαστήριο 3ο: «Τέχνη και δημιουργική γραφή: Η ζωή και το έργο του ζωγράφου Θεόφιλου» – κ. Βασιλική Κιτσάκη, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας.
Τόπος: 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας – Ώρα: 18.00 – 20.00

Εργαστήριο 4ο: «Η τέχνη του ταξιδιού στο Νίκο Καββαδία: Από τη φιλολογική ανάγνωση στη δημιουργική γραφή» – κ. Μαρία Μανέντη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Λευκάδας.
Τόπος: 4ο Δημοτικό σχολείο Λευκάδας – Ώρα: 18.00 – 20.00

Εργαστήριο 5ο: «Δραστηριότητες Γλυπτικής Τέχνης στην Εκπαίδευση» – κ. Ελένη Κοσμετάτου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.
Τόπος: 4ο Δημοτικό σχολείο Λευκάδας – Ώρα: 18.00 – 20.00

Εργαστήριο 6ο: «Εκπαιδευτικές διαδρομές στην Εκκλησιαστική Τέχνη της Λευκάδας» – Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Διευθυντής Κέντρου Νεότητας Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης.
Τόπος συνάντησης: Ιερός Ναός Αγίου Μηνά Λευκάδας – Ώρα: 18.00 – 20.00

Θα μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι 20 συμμετέχοντες σε κάθε εργαστήρι, εκπαιδευτικοί ή άλλοι ενδιαφερόμενοι. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής: 26450 22415 (εσ.: 21-23) και 6974795265και στα e-mail: kitsakivasiliki@yahoo.gr και fr.ioannikios@yahoo.gr μέχρι και την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016.

Δεν θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις, όμως η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση!

Λευκάδα, 14 Ιανουαρίου 2016

Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Αφίσα

Προηγουμενο αρθρο
Ποδηλατάδα στην πόλη της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Οι δικές μου μουσικές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.