HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης

Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης

Στα πλαίσια της έμπρακτης μέριμνας του ΔΛΤ Λευκάδας στα θέματα Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, κατ’ εκτέλεση και των αναφερόμενων στην ισχύουσα Νομοθεσία, σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας θα προβεί τις επόμενες ημέρες στην Ετήσια τακτική εκπαίδευση της Τοπικής ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης της Λευκάδας, ως ακολούθως:

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Θεωρητική Εκπαίδευση.

Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Λευκάδας στην αίθουσα συνεδριάσεων Επιτροπών (1οσ όροφος) από 17:00 έως 20:00 και θα περιλαμβάνει:

 Γενικά στοιχεία οργάνωσης για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης
 Πηγές και επιπτώσεις ρυπάνσεων εντός Λιμενικής Εγκατάστασης
 Ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα
 Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Λευκάδας και γειτνιαζουσών με τους Λιμένες ευθύνης του εγκαταστάσεων.
 Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων με έμφαση στην αγκύρωσή τους
 Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του κατάλληλου υλικού ανάλογα με το περιστατικό
 Βασική αναφορά συμβάντος
 Παρουσίαση της τελευταίας Άσκησης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης που έλαβε χώρα στο Λιμένα Νυδρίου την 29η Ιουλίου 2014.
 Άσκηση επί χάρτου σε Λιμένα ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Α. Πρακτική Εκπαίδευση.

1ο μέρος. Επίδειξη του εξοπλισμού αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που διαθέτει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στον Λιμένα Νυδρίου, από 09:00 έως 10:00 π.μ.

2ο μέρος. Διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στον Λιμένα Νυδρίου με χρήση πλωτού φράγματος συνολικού μήκους 150 μέτρων και αγκυροβόλησή του, από 10:00 έως 13:00.
Εκπαιδευτής: Αγγελόπουλος Μιχάλης – ΜΕΤΟΠΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν και μέλη Τοπικών συλλόγων, φορέων κ.λ.π. που δεν ανήκουν στην Ομάδα Αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Λευκάδας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κ. Ακριβή Μιχελή, τηλέφωνο 26453 60508, fax: 26453 60540, e-mail: dltl@lefkada.gov.gr.

Ο Πρόεδρος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών
Επομενο αρθρο
Θεατρική παράσταση: «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από τους Σκάρους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.