HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕκπαιδευτική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής στην Αθήνα

Εκπαιδευτική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής στην Αθήνα

Και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής πραγματοποίησε την διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου κ. Πάνου Γαζή και της δασκάλας της Στ τάξης κας Γιάκα Αικατερίνης. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο καινούριες εικόνες. Παρέα μας αυτή τη φορά είχαμε τους μαθητές της Ε και της Στ του Δημοτικού Σχολείου Μαραντοχωρίου μαζί με τους δασκάλους τους τον κ. Δημήτρη και την κα Χρυσούλα.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 16:30 έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Ακροπόλεως και στις 19:00 μ.μ επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί μάς υποδέχτηκε ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς. Περιηγηθήκαμε στις αίθουσες, και μπήκαμε στην αίθουσα της ολομέλειας από την οποία εντυπωσιαστήκαμε όλοι. Παρακολουθήσαμε και την παρουσίαση από την ξεναγό της Βουλής για το έργο και την προσφορά του Ιωάννη Καππαδίστρια.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 08:30 π.μ η ξεναγός κα Κορίνα μάς ξενάγησε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στις 10.00 π.μ επισκεφθήκαμε τον Παναθηναϊκό Στάδιο. Τελευταίος μας σταθμός ήταν το Πλανητάριο – Ευγενίδειο Ίδρυμα για να παρακολουθήσουμε την προβολή «Παράξενοι κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα».

Οι μαθητές ήταν άψογοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής και απέσπασαν τους επαίνους των υπευθύνων των χώρων που επισκέφτηκαν. Το πρακτορείο ταξιδιών «Vlachos Tours » που ανέλαβε τη μεταφορά του Σχολείου ήταν επίσης άψογο και πλήρως επαγγελματικό. Τα ραντεβού στους χώρους επίσκεψης έγιναν με ακρίβεια και ήταν ένας επιπλέον λόγος της επιτυχίας της εκδήλωσης και της ανάληψης ανάλογων δράσεων από το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής. Κυρίως μάς χαροποίησε η συνεργασία μας με το Δημοτικό Σχολείο Μαραντοχωρίου.

Μπράβο στους μαθητές και μαθήτριές μας για τη σωστή συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς – συνοδούς που βοήθησαν στο έργο των δασκάλων καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που ανέλαβε τα έξοδα της ξεναγού και του Πλανητάριου.

Πάνος Γαζής

Προηγουμενο αρθρο
Το όνομα του Στέλιου Σκλαβενίτη σε δρόμο και Πάρκο στο Περιστέρι
Επομενο αρθρο
11 συλλήψεις στη Λευκάδα το τελευταίο 24ωρο για διάφορα αδικήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.