HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕκφράζω την απογοήτευση μου για τον τερματισμό του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία»

Εκφράζω την απογοήτευση μου για τον τερματισμό του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία»

Γράφω αυτό το κείμενο θέλοντας να εκφράσω την απογοήτευση μου για τον τερματισμό του προγράμματος “Κατ’ Οίκον Νοσηλεία” το οποίο γνωρίζω από προσωπική εμπειρία και θεωρώ πως είναι ένα άκρως σημαντικό και αποτελεσματικό πρόγραμμα για την κοινωνία μας.

Η μητέρα μου ήταν μια από τους πολλούς ηλικιωμένους που ωφελήθηκε από αυτό το πρόγραμμα. Εξαιτίας των κινητικών της προβλημάτων και το γεγονός ότι ήταν σχεδόν καθηλωμένη στο κρεβάτι, ήταν αδύνατο να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ενημερωθήκαμε σύντομα για το πρόγραμμα και ήρθαμε σε επαφή με τον συντονιστή κύριο Χρήστο Τσινιά.

Έπειτα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο κύριος Χρήστος και η συνεργάτης του κυρία Καρολίνα Τζανίνη μας είχαν επισκεφθεί στο σπίτι και είχαν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τις εξετάσεις που χρειαζόταν η μητέρα μου.

Οι επισκέψεις συνεχίζονταν εβδομαδιαία προσφέροντας όχι μόνο ιατρική υποστήριξη στην μητέρα μου αλλά και συναισθηματική υποστήριξη, την οποία είχαμε ανάγκη, σε όλη την οικογένεια. Αυτοί οι εξαιρετικοί και αφοσιωμένοι νοσηλευτές ήταν πάντα κοντά μας όποτε χρειαζόμασταν οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή.

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι πέρα από το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που μας ενέπνεαν οι άνθρωποι του προγράμματος αυτού, έδωσαν στη μητέρα μου με τη βοήθεια τους την δυνατότητα να “φύγει” αξιοπρεπώς,στο σπίτι της, με τους αγαπημένους της ανθρώπους γύρω της, όπως η ίδια επιθυμούσε.

Θέλω να ρωτήσω λοιπόν τους αρμόδιους γιατί διακόπηκε η λειτουργία του προγράμματος “Κατ’ Οίκον Νοσηλεία” ;

Γιατί δεν παρέχουμε ως κοινωνία και ως κράτος υποστήριξη και χρηματοδότηση σε ανθρώπους που μας τα προσφέρουν πίσω με το παραπάνω με όσα προσφέρουν με τις υπηρεσίες τους ;
Γιατί καταστρέφετε κάτι τόσο απαραίτητο και λειτουργικό για την τοπική μας κοινωνία;
Και γιατί εμείς το επιτρέπουμε;

Επέστρεψα στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια και δυστυχώς το σύστημα υγείας δεν έχει αλλάξει. Δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Διαμαρτυρόμαστε και αγωνιζόμαστε για την διαφύλαξη της κληρονομιάς και του παρελθόντος μας, χωρίς όμως να κάνουμε αντίστοιχους αγώνες ώστε να εξασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Θα ήθελα να καλέσω τους ανθρώπους που βρίσκονται στις αρμόδιες θέσεις να σκεφτούν και να μεριμνήσουν για τους ηλικιωμένους, τους αδύναμους, τους άπορους που έχουν ανάγκη τέτοια είδους προγράμματα.

Αντί να απορρίπτουν το πρόγραμμα “Κατ’ Οίκον Νοσηλεία”, τους προτρέπω να εστιάσουν σε όσα έχει προσφέρει το πρόγραμμα στους ανθρώπους μέχρι τώρα, διαπιστώνοντας τη λειτουργικότητα του και να πειστούν να συνεχίσουν την λειτουργία του και να το ενισχύσουν.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημοσίως τον κο Χρήστο Τσινιά, την κα Καρολίνα Τζανίνη και την κα Κωνσταντίνα Χασάκη για την επαγγελματικότητα τους, για την πολύτιμη βοήθεια τους, για την υποστήριξη τους και πάνω από όλα για την ανθρωπιά τους καθώς αποτελούν παράδειγμα για όλους μας!

Με εκτίμηση
Ευφροσύνη Κατηφόρη

Προηγουμενο αρθρο
Η Γυναίκα με το κεφαλοπάνι
Επομενο αρθρο
Ο ΠΑΣ Σφακιωτών στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας. Οι ευχαριστίες του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.