HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕνημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας

Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
τηλ. 2645360500
2645360541
2645360535

Λευκάδα, 21 Ioυλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της Λευκάδας, ότι σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας προσαρμοσμένη στις ανάγκες της θερινής περιόδου, με την πρόσληψη του έκτακτου (εποχιακού και 5μηνης απασχόλησης) προσωπικού.

Αναλυτικότερα:

Για την αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ενισχυθεί η Υπηρεσία με εποχιακό προσωπικό και συγκεκριμένα 13 εργάτες και 4 οδηγούς. Σε όλο το νησί πραγματοποιούνται πλέον διπλά δρομολόγια. Η αποκομιδή στα τουριστικά θέρετρα που παρουσιάζουν οξυμμένες ανάγκες είναι καθημερινή, όπως και στα μεγάλα ορεινά χωριά (Καρυά, Σφακιώτες) ενώ στα υπόλοιπα είναι 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Ένα επιπλέον απογευματινό δρομολόγιο καλύπτει τις περιοχές με μεγάλο όγκο σκουπιδιών από Άγιο Νικήτα μέχρι Περιγιάλι.

Για τις ευρύτερες ανάγκες καθαριότητας (πλατείες, παραλίες κ.ά) στην πόλη και στα κεντρικά σημεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων προσέρχονται σταδιακά στην υπηρεσία 16 εργάτες, μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρας 5μηνης απασχόλησης.

Για τους επιπλέον κάδους ενημερώνουμε ότι έχουν παραληφθεί 46 μεγάλοι κάδοι, οι οποίοι συναρμολογούνται και από αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου, ξεκινά η τοποθέτησή τους στα σημεία με μεγάλες ελλείψεις.

Για το πλύσιμο των κάδων ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα 20 Ιουλίου.
Για τους νέους υπόγειους κάδους τίθενται άμεσα σε λειτουργία 4 στον αριθμό (Γολέμη και παραλία πόλης) και σταδιακά θα λειτουργήσουν όλοι, σύνολο 16.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και ώρα 2π.μ., θα γίνει το πλύσιμο της κεντρικής αγοράς της Λευκάδας. Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να απομακρύνουν ό,τι μπορεί να εμποδίσει το έργο της υπηρεσίας (τραπεζοκαθίσματα, γλάστρες, τέντες κ.ά.)

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για ένα νησί καθαρό είναι υπόθεση όλων των κατοίκων. Το έκτακτο προσωπικό θα βελτιώσει το αποτέλεσμα της δουλειάς της Υπηρεσίας, ωστόσο όλοι οι διαμένοντες στη Λευκάδα οφείλουν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια.

Επαναλαμβάνουμε τις οδηγίες του τμήματος προς όλους τους πολίτες και καταστηματάρχες:

– Να προχωρούν στην απόρριψη τις απογευματινές/ νυχτερινές ώρες ώστε να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο των υπερχειλισμένων κάδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
– Να τηρούν τους κανόνες σωστής ανακύκλωσης και να τσακίζουν/ διπλώνουν τις συσκευασίες (π.χ. χαρτόκουτα)
– Να τηρούν τους ορισμένους χώρους απόθεσης των απορριμμάτων.
– Να συμβάλουν με την προσωπική τους στάση για να διατηρηθεί ο Δήμος και οι παραλίες καθαρές, να μην πετάνε σκουπίδια.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήριες επιστολές για τον θάνατο του Χρήστου Κοκκίνη
Επομενο αρθρο
Πούλησαν την ΑΤΕ για να καλύψουν σκάνδαλο 5 δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.