HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνημέρωση από το Δήμο για την επιτυχή κατάσβεση της φωτιάς στον ΧΑΔΑ Λευκάδας

Ενημέρωση από το Δήμο για την επιτυχή κατάσβεση της φωτιάς στον ΧΑΔΑ Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
www.lefkada.gov.gr
τηλ. 2645360500
Λευκάδα, 31 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση για την επιτυχή κατάσβεση της φωτιάς στον ΧΑΔΑ Λευκάδας

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, περί την 12η το μεσημέρι, εκδηλώθηκε φωτιά κοντά στην είσοδο του ΧΑΔΑ Λευκάδας, στο χώρο όπου μέχρι πριν 1,5 χρόνο συλλέγονταν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Η εξέλιξη της φωτιάς ήταν ραγδαία, η δε έντασή της στο ξεκίνημα, ευνοούμενη από τον άνεμο, πολύ ισχυρή.

Άμεσα έσπευσε στο χώρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεπικουρούμενη από υδροφόρα οχήματα του Δήμου, αλλά και ιδιωτών που κάλεσε ο Δήμος. Στο έργο επιβράδυνσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική σημαντική ήταν η βοήθεια των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων από τη βάση του Ακτίου.

Ταυτόχρονα τα χωματουργικά μηχανήματα και οχήματα του Δήμου και της Περιφέρειας με τη σημαντική βοήθεια μηχανημάτων και φορτηγών ιδιωτών εργολάβων (οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν) επιχωμάτωσαν όλη την έκταση των σκουπιδιών με αποτέλεσμα την επιτυχή και πλήρη κατάσβεση της φωτιάς μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Αυγούστου. Εργασίες επιχωμάτωσης συνεχίστηκαν για προληπτικούς λόγους.

Το συντονισμό της επιχείρησης επιχωμάτωσης κατηύθυνε ο Δήμος με τη συνεργασία του Δημάρχου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των Υπηρεσιών του.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

20150829_125831

20150829_125827

Προηγουμενο αρθρο
Εισηγήσεις επί θεμάτων της 17ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Ανοικτή προεκλογική σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.