HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕνημέρωση από το Σύλ. Επαγγελματιών Τουρισμού Αγ. Νικήτα Λευκάδας

Ενημέρωση από το Σύλ. Επαγγελματιών Τουρισμού Αγ. Νικήτα Λευκάδας

Σύλλογος Επαγγελματιών Τουρισμού Αγ. Νικήτα Λευκάδας
Ενημέρωση
Προς τους επαγγελματίες και τους κατοίκους

Συνάδελφοι και συγχωριανοί

Την Τρίτη 17 /6/14 και ώρα 09:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση στη πλατεία του διοικητηρίου με σκοπό να δοθεί λύση σε κάποια καθημερνά προβλήματα μας όπως:

1)Συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων από την παραλία και τον πεζόδρομο του οικισμού από τις υπηρεσίες ή με την ευθύνη του δήμου.
2)Άμεση αποκατάσταση των ζημιών του πεζόδρομου και στοχευμένη αποψίλωση στο χωριό.
3)Ρύθμιση και παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου
Η εκτίμησή μας είναι ότι η παρουσία των μελών και των κατοίκων υπήρξε καλή.

Θεωρούμε θετικό ότι παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν στη συγκέντρωση και στα αιτήματα μας και ο νεοεκλεγής δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής, και ο νεοεκλεγής συνάδελφος πάρεδρος του οικισμού Ν. Φίλιππας.

Ο δήμαρχος λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης (όπως ισχυρίστηκε) μας παρέπεμψε για διαβουλεύσεις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Τελικά οι συγκεντρωμένοι με επικεφαλής το ΔΣ το συλλόγου, συνομιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Στ. Ρόκκο και στελέχη της διοίκησης.

Έγινε ανταλλαγή θέσεων και απόψεων. Ο διάλογος είχε έντονο χαρακτήρα και εν τέλει δόθηκε η υπόσχεση από την πλευρά του αντιδημάρχου ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του δήμου και των υπηρεσιών του να δοθεί η προσήκουσα λύση στα προβλήματα που τέθηκαν, με κυρίαρχο το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων από την παραλία και τον πεζόδρομο.

Μετά την συγκέντρωση οι παραβρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις για λίγη ώρα στην πλατεία του Διοικητηρίου για τις περαιτέρω ενέργειές των και κατέληξαν: Το ΔΣ του συλλόγου να παρακολουθήσει την εξελίξεις των επόμενων ημερών , να εκτιμήσει την πορεία των ενεργειών του δήμου και κατ’ εκτίμηση να προσκαλέσει ανοιχτή συγκέντρωση ώστε να μεθοδευθούν οι μελλοντικές ενέργειες των επαγγελματιών και των κατοίκων.

Το ΔΣ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους όσους ήταν παρόντες στη συγκέντρωση ελπίζοντας ότι την επόμενη φορά η συμμετοχή όλων θα είναι πιο μαζική και αυτονόητη. Για κάθε ενέργεια μας θα ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους κατοίκους με ανακοινώσεις μας.

Σημαντική σημείωση: Λάβαμε γνώση αρμοδίως ότι η πρώτη προσπάθεια (στις 18/6) να εισέλθει στον πεζόδρομο το απορριμματοφόρο απέτυχε λόγω της ύπαρξης σταθμευμένων οχημάτων εντός του πεζοδρόμου. Σε συνεννόηση με εκπροσώπους του δήμου με επικεφαλής τον αντ/χο κ. Σ. Ρόκκο (επίσης την 18/6 το μεσημέρι επί τόπου), και προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της απρόσκοπτης εσόδου στον πεζόδρομο και της αναστροφής του μικρού απορριμματοφόρου στην παραλία, σας παρακαλούμε κάθε βράδυ μετά το τέλος των εργασιών σας, καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου να περιορίζεται στο ελάχιστο τον χώρο του οδοστρώματος που καταλαμβάνουν τα ταπεζοκαθίσματα, οι τέντες και ότι άλλο εμποτίζει την διέλευση και την αναστροφή του οχήματος.

Επίσης σας παρακαλούμε να ειδοποιήσετε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προμηθευτές σας να μην παραβιάζουν το απαγορευτικό του πεζόδρομου διότι η παρουσία τους εμποδίσει επίσης την είσοδο- έξοδο του απορριμματοφόρου οχήματος και κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων. Στη περίπτωση που θα συνεχιστούν τα προβλήματα στον πεζόδρομο θα βρεθούμε στο ίδιο με πριν σημείο, να απομακρύνουμε δηλαδή ο καθένας μόνος του απορρίμματα του (και όχι μόνο) ή θα δεχτούμε καταγγελίες από τις αρχές για παρεμπόδιση του έργου του δήμου, με διοικητικά και πολεοδομικά θέματα κλπ. Παρακαλούμε τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί να κάνουν ότι περνάει απ’ το χέρι τους.

Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας απαντά για το θέμα της άμμου
Επομενο αρθρο
Αστυνομικές εξορμήσεις στα Ιόνια Νησιά για την πρόληψη της εγκληματικότητας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.