HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕνημέρωση για την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ενημέρωση για την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Παραθέτουμε στοιχεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τη διερεύνηση που έχει πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ όπως παρακάτω:
Α) Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΟΔΥ (07 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 3, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 2 κρούσματα (νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: 1 κρούσμα (νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ: 1 κρούσμα (βρίσκεται σε κατ΄ οικον περιορισμό)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 1 κρούσμα (βρίσκεται σε κατ΄ οικον περιορισμό)

Πρόκειται για 3 άνδρες και 2 γυναίκες

*Αναμένονται αποτελέσματα από δείγματα που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από τα Νοσοκομεία των περιφερειακων ενοτητων.
** Για τα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ

Β) Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΟΔΥ (από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα) τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) συνολικά 11, είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχουν ως εξής:

3 κρούσματα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 κρούσμα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1 κρούσμα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
6 κρούσματα στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Πρόκειται για 7 άνδρες και 4 γυναίκες
Ηλικίες: 58, 59, 56, 52, 67, 63, 30, 64, 74, 69, 30 ετών
Θάνατοι: 2 (εκ των οποίων ένας άνδρας από Ζάκυνθο και ένας ανδρας από Κέρκυρα)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (06.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 111 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 75 πεζούς και 36 κατά τον έλεγχο σε οχήματα
Β)Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (06.04.2020) 185 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (06.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 2 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (06.04.2020) 294 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Α) Tο τελευταίο 24ωρο (06.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 4 παραβάσεις εκ των οποίων 3 σε πεζούς και 1 κατά τον έλεγχο σε οχήματα και επιβλήθηκε ισάριθμο διοικητικό πρόστιμο.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (06.04.2020) 65 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και βεβαιώθηκαν συνολικά 3 παραβάσεις.
Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (06.04.2020) 19 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Α) Το τελευταίο 24ωρο (06.04.2020), κατά την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ για άσκοπες μετακινήσεις 1 παράβαση και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
Β) Από το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διενεργήθηκαν καθ όλο το 24ωρο (06.04.2020) 80 έλεγχοι στην περιοχή δικαιοδοσίας του (λιμένα και χερσαία ζώνη που επιτηρεί) και δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 06.04.2020 έχουν διενεργηθεί υγειονομικοί έλεγχοι στη δημοτική λαϊκή αγορά σε 16 οπωροπωλεία και 7 ιχθυοπωλεία. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις έγιναν συστάσεις προς συμμόρφωση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 06.04.2020 συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εδόθησαν οδηγίες, έγιναν κατά περίπτωση συστάσεις και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 06.04.2020 έχουν διενεργηθεί 8 υγειονομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις άρτου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:
Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου στις 06.04.2020 έχουν διενεργηθεί 7 υγειονομικοί έλεγχοι εκ των οποίων 3 σε επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (παντοπωλεία κλπ), 2 σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (αναψυκτήρια, καφετέριες), 1 σε αυτοκίνητο μεταφοράς τροφίμων και 1 σε φαρμακείο. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις έγιναν συστάσεις προς συμμόρφωση.

Προηγουμενο αρθρο
Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενισχύει μονάδες υγείας με δωρεά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού
Επομενο αρθρο
Η ζωή είναι στιγμές - Ηλίας Λογοθέτης στην ΕΡΤ- video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.