HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Ενωτικό μέτωπο οικοδόμων» ανακοίνωση – κάλεσμα για τις εκλογές

«Ενωτικό μέτωπο οικοδόμων» ανακοίνωση – κάλεσμα για τις εκλογές

«ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνάδελφοι οικοδόμοι
Βαδίζουμε προς τις εκλογές του συνδικάτου μας σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη επίθεση. Η «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», έρχεται να προστεθεί στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που συσσώρευσαν τα προηγούμενα μνημόνια. Οι επιπτώσεις της θα είναι καταστροφικές για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την εργασία, το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία και γενικότερα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς οι οικοδόμοι είμαστε οι πρώτοι και οι περισσότερο πληγέντες από την κρίση. Πρώτοι στην ανεργία, πρώτοι στην ανασφάλιστη εργασία και με το μεροκάματο να έχει καταντήσει φιλοδώρημα. Η κατάσταση στον κλάδο μας, που άρχισε να χτυπιέται πριν την εκδήλωση της κρίσης, είναι τραγική. Η ανεργία αλλά και αδυναμίες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα. Σωματεία άμαζα που δεν συσπειρώνουν, χωρίς ουσιαστική λειτουργία. Η τακτική του διαχωρισμού εργαζομένων και συνδικάτων σε «ΠΑΜΕ» και «αντιΠΑΜΕ» δεν συσπειρώνει αλλά αντίθετα απομακρύνει τους συναδέλφους. Αν δεν αρθούν αυτές οι αιτίες, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο μέλλον.

Υπάρχει ανάγκη χωρίς καθυστέρηση για βαθιές αλλαγές. Για να μπορέσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπλοκάρει και να ανατρέψει την αντιασφαλιστική επίθεση, όπως το έχει καταφέρει και στο παρελθόν, και συνολικά την επίθεση των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων και του κεφαλαίου, απαιτείται ενιαίο μέτωπο και όχι διαχωρισμός και «καθαρότητα». Να ανοιχτεί το συνδικάτο σε όλους τους συναδέλφους με πλατιά και ουσιαστική επικοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς, οι αποφάσεις να είναι υπόθεση όλο και περισσότερων μελών και με ένα πλαίσιο δράσης που θα είναι απόφαση του ίδιου του φορέα.

Ένα τέτοιο πλαίσιο για τον συντονισμό κοινής δράσης μπορεί να διαμορφωθεί με τις παρακάτω κατευθύνσεις και διεκδικήσεις:

  •  Αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής τομής που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ και εθνικοί εργολάβοι. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στην κατακρεούργηση των λαϊκών δικαιωμάτων. Κανένας ανασφάλιστος, καλλίτερες συνθήκες επιβίωσης των ανέργων και των συνταξιούχων.
    Καθολική, δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση και δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Κατάργηση όλων των παλιών και νέων αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ καθώς και των ορίων για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Μείωση των εργατικών εισφορών μέχρι που το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει κυρίως το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.
  • Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, έως το 2010, τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και όσα αρπάχτηκαν για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Απόσυρση των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
  • Για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα: άμεση παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Η πάλη για τα αιτήματα αυτά μπορεί να ανοίξει έναν άλλο δρόμο για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία. Χωρίς χρέος, μνημόνια και σύμφωνα πανευρωπαϊκής λιτότητας και αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων». Για να απελευθερωθεί ο λαός από τους εκβιασμούς και τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Ενωμένοι πάνω στα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς και συντονισμένοι στα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις, σε απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ»
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
Τρίτη 16 Φλεβάρη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα
Τετάρτη 17 Φλεβάρη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα

Προηγουμενο αρθρο
Η εισήγηση του Δημάρχου στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον απολογισμό των πεπραγμένων
Επομενο αρθρο
Η φιλόλογος Βιβή Λάζου για την ποιητική συλλογή της Νόνης Σταματέλου «Έλλειψη χώρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.