HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕορτασμός Αγίου Ρωμανού του Μελωδού

Εορτασμός Αγίου Ρωμανού του Μελωδού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, ο Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός, προστάτης των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Στην αρχή τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό του Παντοκράτορα στην πόλη της Λευκάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. κ. Θεοφίλου. Ένα ιερό σμήνος ιερέων συμμετείχε στον Εσπερινό, στον οποίο έψαλαν οι καθηγητές και μαθητές της Σχολής. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε βοήθησετους ευλαβείς προσκυνητές να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην εσπερινή αυτή Ακολουθία.

Πριν από το τέλος, η τοπική μας Εκκλησία, δια του Σεβασμιωτάτου και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, τίμησε δύο παλαίμαχους ιεροψάλτες, των οποίων η προσφορά στο ψαλτήρι και η όλη αναστροφή τους μέσα στην Εκκλησία αποτελούσε ισχυρό υπόδειγμα ευλάβειας και εκκλησιαστικής υπακοής. Οι τιμώμενοι, σημαντικά κεφάλαια του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας, ήταν ο κ. Πάνος Ορφανός –δεξιός ιεροψάλτης στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδας και κ. Περικλής Κορφιάτης – ιεροψάλτης στο χωριό Αθάνι Λευκάδος.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους δύο τιμηθέντες ιεροψάλτες υγεία σταθηρά και κάθε παρά Θεού ευλογία.

ΕΚ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

DSC06073

Προηγουμενο αρθρο
Δυο «κούκλες» στη βιτρίνα
Επομενο αρθρο
Έφυγε κομμάτι της προβλήτας στο λιμάνι του Καστού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.