HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕορτασμός των Φώτων στην πόλη της Λευκάδας [Φωτό + video]

Εορτασμός των Φώτων στην πόλη της Λευκάδας [Φωτό + video]

Με καλό καιρό πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων στην πόλη της Λευκάδας.
Στη Μητρόπολη της Λευκάδας εψάλη ο Αγιασμός χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Θεόφιλου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού.

Στη συνέχεια η πομπή συνοδεία της Φιλαρμονικής έφτασε στο λιμάνι της Λευκάδας στη ειδική εξέδρα που είχε στηθεί, για την τελετή κατάδυσης του Σταυρού.

Τέσσερις νεαροί βούτηξαν φέτος στη θάλασσα για να ανασύρουν το Σταυρό. Ο Αποστόλης Κρητικός κατάφερε να πιάσει το Σταυρό.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο λιμάνι της Λευκάδας. Οι περισσότεροι φέρνοντας μαζί τους τα καθιερωμένα πορτοκάλια. Την εορταστική ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν φέτος αρκετά πλεούμενα που βρέθηκαν στο λιμάνι μπροστά από την εξέδρα που έγινε η κατάδυση του Σταυρού. Πανέμορφα τα σκαφάκια του Ναυτικού Ομίλου καθώς και η ομάδα του Θαλάσσιου καγιάκ μας χάρισαν εκπληκτικές εικόνες.

DSCN9683

DSC_0797

Τηρήθηκε επίσης το έθιμο της κατάδυσης των πορτοκαλιών κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων. Οι πιστοί βουτούν τα πορτοκάλια στο νερό μετά την τρίτη κατάδυση του Σταυρού, αφού προηγουμένως πετάξουν στη θάλασσα τα πορτοκάλια της προηγούμενης χρονιάς. Το έθιμο θέλει τα πορτοκάλια να διατηρούνται αναλλοίωτα όλο το χρόνο.

Διαβάστε για το έθιμο της κατάδυσης των πορτοκαλιών [ΕΔΩ]

Προηγουμενο αρθρο
Με άρωμα πορτοκαλιού τα Φώτα στη Λευκάδα!
Επομενο αρθρο
Εορτασμός των Θεοφανείων στην Καρυά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.