HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕορτασμός Φανερωμένης στη σχολή Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ

Εορτασμός Φανερωμένης στη σχολή Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Με λαμπρότητα συνεορτάστηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 28-05-2018 η Αγία Τριάδα (προστάτιδα των Ηλεκτρολόγων) και η Φανερωμένη Λευκάδας (για έκτη συνεχόμενη χρονιά) στο Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδας της Σχολής Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ στην Άνοιξη Αττικής. Τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας από τους Εφημερίους της Άνοιξης π. Χρήστο Φιφλή και π. Ιωάννη Ντανώλα. Στο Χορό των Ψαλτών πλαισίωσαν μελωδικότατα ο Ιεροψάλτης Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνοιξης κ. Δημήτρης Φιφλής και ο γράφων.

Ακολούθησαν στη συνέχεια Αρτοκλασία, τρισάγιο μπροστά στο μνημείο των συναδέλφων που έφυγαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και γραφική λιτάνευση των Εικόνων Αγίας Τριάδας και Παναγίας Φανερωμένης μέσα στο καταπράσινο χώρο της Σχολής. Στο τέλος το φιλόξενο προσωπικό της Σχολής προσέφερε εγκάρδιο κέρασμα προς όλους τους εκκλησιαζομένους.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως για την “του Αγίου Πνεύματος επιδημίαν” προέστησαν από την Ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ο Βοηθός Διευθυντής της ΔΑΝΠ/ΔΕΔΔΗΕ κ. Αρ. Ανδρούτσος, ο Υποτομεάρχης Ανάπτυξης Α.Δ. ΔΑΝΠ/ΔΕΔΔΗΕ κ. Μ. Λαυρεντάκης, από το ΚΕΕ/ΔΕΔΔΗΕ η Υποτομεάρχης κα Στ. Καραχάλιου και ο Εκπρόσωπος Εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ κ. Κ. Μασούρας. Τη ΔΕΗ εκπροσώπησε ο Τομεάρχης ΔΑΔΠ κ. Αντ. Αναγνωστόπουλος. Παρευρέθηκαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου κ. Βασίλης Κοκμοτός, πολλοί συνάδελφοι, κάτοικοι της Άνοιξης και των γύρω Δήμων και Λευκάδιοι του Λεκανοπεδίου.

Να αναφέρουμε επίσης πως στον ηλιοπερίχυτο Ναό της Αγίας Τριάδας έχει ιστορηθεί από το 2016 εκφραστικό Εικόνισμα της Φανερωμένης Λευκάδας, ευλαβής δωρεά του γράφοντος, διά χειρών της εξαίρετου αγιογράφου– ζωγράφου Ελένης Μαρνά, Συνταξιούχου ΔΕΗ και βρίσκεται αριστερά του Ιερού Τέμπλου και δίπλα στην εικόνα της Αγίας Τριάδας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους φιλότιμους συναδέλφους Επιτρόπους του Παρεκκλησίου κ.κ. Χριστοφόρου, Καλογερόπουλο και Άρμπιρο, τους συνταξιούχους τ. Προϊσταμένους των Σχολών Αθήνας (Άνοιξης και Ν. Φαλήρου) κ.κ Ρουχωτά, Χρυσανθίδη αλλά και στην Προϊσταμένη της Σχολής κα Αικ. Χατζηαναστασίου για την περισσή φροντίδα και τον ένθεο ζήλο που επιδεικνύουν κάθε χρόνο για την τέλεση του εορτασμού του Παρεκκλησίου με τον καλύτερο τρόπο και τον στολισμό των εορταζομένων Εικόνων με ωραία γαρύφαλλα.

Ωστόσο οι Πανηγύρεις ακόμα επιμένουν να καλούν σε συνάξεις φιλίας καὶ φιλαδελφίας, με σκοπό να αλληλοκατανοήσουμε, πως μια παρέα είμαστε. Μια παρέα που κοιτάζει να δημιουργήσει δεσμοὺς φιλίας ο ένας με τον άλλο, κι όλοι μαζί με Εκείνον. Γιατί, αλλιώς, άχαρη θα είναι ἡ ζωή μας και δίχως νόημα. Αλήθεια, το θέλουμε αυτό;

Τέλος εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους και η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να καθοδηγεί τη ζωή μας.

Θεοδόσιος Απ. Κάτσενος
Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Έβαλε το γιοτ στην πισίνα και το νοικιάζει ως κατάλυμα [εικόνα]
Επομενο αρθρο
Δραστηριότητες Δημάρχου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.