HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕρώτηση για τους πληγέντες από την πυρκαγιά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη

Ερώτηση για τους πληγέντες από την πυρκαγιά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών

Θέμα: Για τη στήριξη των πληγέντων κατοίκων της Λευκάδας από την πυρκαγιά της 8ης Αυγούστου και την αποκατάσταση των ζημιών.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου ανέδειξε με τον πιο καταστροφικό τρόπο τις συνέπειες από τις πολλές ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Λευκάδα στο ζήτημα της πυροπροστασίας.

Η πυρκαγιά στην πόλη της Λευκάδας μετέτρεψε κυριολεκτικά σε στάχτη και κάρβουνο 8 κτίρια που διέμεναν 16 οικογένειες, στεγάζονταν δύο μικροκαταστήματα, καθώς και το κτίριο του δημοτικού κινηματογράφου του νομού. Οι πληγέντες έμειναν χωρίς σπίτι, υπέστησαν μεγάλη συμφορά χάνοντας όλα τα “οικιακά” τους είδη, ενώ δύο έχασαν και τα μαγαζιά τους. Οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να ανταποκριθούν τόσο στην αποκατάσταση των κτιρίων τους, όσο και στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η κατάσταση των πυρόπληκτων οικογενειών θέτει με τη μορφή του επείγοντος την άμεση “αποζημίωση” τους.
Να απαλλαγούν οι πληγέντες από την πληρωμή φόρων: ΕΝΦΙΑ, φόροι εισοδήματος, πάγωμα για την πληρωμή δανείων σε τράπεζες, από την υποχρέωση πληρωμής σε δημοτικά τέλη κλπ.

Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό να προχωρήσει η ανακατασκευή των καμένων κατοικιών και του κινηματογράφου “Απόλλων”.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν για την υλοποίηση των παραπάνω αναγκαίων μέτρων.

Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης

Προηγουμενο αρθρο
Το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο Rex Blocking θα «χτυπήσει» την Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.