HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΕπίσημη παρουσίαση των αστυνομικών με ποδήλατα στο Δημαρχείο Λευκάδας

Επίσημη παρουσίαση των αστυνομικών με ποδήλατα στο Δημαρχείο Λευκάδας

Στο Διοικητήριο έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση των δυο αστυνομικών που θα πραγματοποιούν περιπολίες με ποδήλατα στην πόλη της Λευκάδας, παρουσία του Δημάρχου, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων κ. Ματσούκα και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας κ. Κορομηλά.

Στις 21 Μαΐου έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους οι δυο νεαροί αστυνομικοί με ποδήλατα εισπράττοντας θετικά σχόλια.

Η εφαρμογή του θεσμού αποτελεί σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης και στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών. Στη δική μας πόλη επί προσθέτως καλύπτουν και ζητήματα χώρου και ρυμοτομίας. Τα ποδήλατα έχουν την άνεση να κινούνται σε όλα τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης που είναι αδύνατον να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί υπάγονται στο Αστυνομικό τμήμα Λευκάδας και είναι εφοδιασμένοι με όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εκτός από το νεαρό της ηλικίας τους είναι και γλωσσομαθείς για την εξυπηρέτηση του πλήθους των ξέων επισκεπτών της πόλης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την νέα αυτή δράση της Αστυνομίας τονίζοντας πως η παρουσία των αστυνομικών με ποδήλατα θα αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων κ. Ματσούκας δήλωσε επίσης, πως θεωρεί τη σημερινή μέρα σημαντική για τη Λευκάδα. Η νέα αυτή δράση της Αστυνομίας είπε, εντάσσεται στα πλαίσια της εμφανούς περιπολίας, λειτουργεί και σε άλλες πόλεις με μεγάλη επιτυχία. Προς το παρόν θα υπάρχουν μόνο δυο αστυνομικοί με ποδήλατα, συνέχισε, αλλά στην πορεία θα επανεκτιμηθεί και θα ενισχυθεί όλη η δράση. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας κ. Κορομηλάς ανέφερε πως ο νέος θεσμός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των ντόπιων κατοίκων αλλά και των χιλιάδων παραθεριστών της πόλη μας.

Εμείς να συμπληρώσουμε, πως ο νέος αυτός θεσμός προβάλει μια καλή εικόνα της αστυνομίας, φιλικής και προσιτής στους πολίτες.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές
Επομενο αρθρο
Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.