HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπίσκεψη του ΚΔΑΠ Morfosi στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ Morfosi στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ Morfosi στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδος

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 τα παιδιά του ΚΔΑΠ, με αφορμή την επερχόμενη ημέρα βιβλίου 23 Απριλίου, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδος.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Μαρκά. Το κτίριο στο οποίο φιλοξενείται είναι ένα παλιό αρχοντικό με μεγάλη ιστορία. Η υπεύθυνη, κα Ρούσσου Μαρία, μας υποδέχτηκε με χαρά και μας ξενάγησε στους χώρους της βιβλιοθήκης, εξηγώντας μας, με τον γλαφυρό της τρόπο, την ιστορία του κτιρίου.

Στο ισόγειο του κτιρίου, μας έδειξε τα διάφορα είδη βιβλίων που βρίσκονται εκεί και μας ενημέρωσε ότι στον ίδιο χώρο υπάρχουν χειρόγραφα και έργα τέχνης Λευκαδίων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και πολλά άλλα κειμήλια. Έπειτα την ακολουθήσαμε στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται η Συλλογή Μεταβυζαντινών Εικόνων και Θρησκευτικών κειμηλίων.

Επίσης, η κα Ρούσσου ενημέρωσε τα παιδιά του ΚΔΑΠ, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κανείς μέλος της βιβλιοθήκης και όσα παιδιά δεν είχαν κάρτα μέλους, τους δόθηκαν αιτήσεις για να αποκτήσουν τη δική τους κάρτα, ώστε να μπορέσουν να δανειστούν και εκείνα στο μέλλον βιβλία που τους αρέσουν.

Πριν ξεκινήσει η ξενάγηση, τα παιδιά χάρισαν στην κυρία Ρούσσου ζωγραφιές, που είχαν προετοιμάσει ύστερα από συζήτηση με το δάσκαλό τους Νίκο Καββαδά.

Ήταν μια υπέροχη και ωφέλιμη επίσκεψη, που κατενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι ανυπομονούν να ξαναβρεθούν εκεί.

Η Διευθύντρια του ΚΔΑΠ Morfosi
Άννα Τζαφέρη

Προηγουμενο αρθρο
Πρωινό της 11ης Μαίου 1897 - Ποταμάκι Ζαβέρδας – Πωγωνιάς
Επομενο αρθρο
Εισηγήσεις επί θεμάτων της σημερινής (10/5) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.