HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπίτιμος Δημότης Λευκάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος Δημότης Λευκάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο δημότη Λευκάδας.

(Θα σας αναφέρουμε περιληπτικά το τελετουργικό και θα επανέλθουμε με την ουσία της τελετής σε νέο άρθρο μας.)

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, ως οικοδεσπότες. Επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς,ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Χαλικιάς, ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Ο δήμαρχος στην ομιλία του μεταξύ άλλων καλωσόρισε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης, να τιμήσει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις της προστάτιδας του νησιού Φανερωμένης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκογκάκης διάβασε την απόφαση του ΔΣ για την ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Λευκάδας.

Ο κ. Παυλόπουλος στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή. Στην εκτενέστατη ομιλία του, ανέφερε όλη την ιστορία του νησιού, την οποία έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά. Έδωσε μάλιστα και μια άλλη διάσταση, λέγοντας πως η σημαντικότερη μέρα για τη σύγχρονη ιστορία της Λευκάδας πρέπει να θεωρείται η σύναξη των οπλαρχηγών στου Μαγεμένου το 1807, υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Αξιοσημείωτες επισημάνσεις στην ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας ήταν οι αναφορές του στην Ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας. Δεν υπάρχει κανένα άλλο οικοδόμημα, που να μπορεί να μας εξασφαλίσει τη Δημοκρατία που είναι ταυτισμένη με τις ιδέες του διαφωτισμού παρά μόνο η Ευρώπη, τόνισε. «Αυτός είναι ο ικανός και αναγκαίος όρος για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής μας ως Έθνους και Κράτους, πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό της πυρήνα, την Ευρωζώνη.»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απένειμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστική πλακέτα και ένα Καρσάνικο κέντημα.

Το πρόγραμμα του προέδρου της Δημοκρατίας περιελάμβανε στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πινακοθήκη και στο Μουσείο Λευκάδιου Χερν και κατάθεση στεφάνου στου Μαγεμένου.

Προηγουμενο αρθρο
Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πινακοθήκη και η κατάθεση στεφάνου στου Μαγεμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.