HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΠΑΜ: Νέος πλειστηριασμός εναντίον συμπολίτη μας απετράπη

ΕΠΑΜ: Νέος πλειστηριασμός εναντίον συμπολίτη μας απετράπη

ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)
Τοπική οργάνωση Λευκάδας
Τηλ. 6942842770

«Πώς ξέρετε ότι ο οφειλέτης δεν είναι απατεώνας;» Αυτό είναι συνήθως το πρώτο ερώτημα που μας κάνουν όταν λέμε ότι παρεμποδίσαμε ένα πλειστηριασμό.

Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ο Παύλος, ο Σπύρος, ο Τάσος, ο Κώστας, η Μαρία, και πολλοί άλλοι Λευκαδίτες δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.
Ξέρουμε όμως ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το 20% των οφειλετών είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Αυτό το διαφημίζουν με μεγάλα γράμματα, χωρίς να κάνουν κουβέντα για το υπόλοιπο 80%.

Ξέρουμε επίσης ότι οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ δίνοντας το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους στις τράπεζες, ή ακόμα αδυνατώντας να τις πληρώσουν.

Μόνο ένα κυρίαρχο κράτος με δημοκρατικούς και δίκαιους μηχανισμούς θα μπορούσε να ξεχωρίσει τον ένα συνάνθρωπό μας που είχε κακή πρόθεση από τους άλλους τέσσερις που χτυπήθηκαν από την ανεργία και την άγρια περικοπή των εισοδημάτων που έφεραν τα μνημόνια. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν ούτε μηχανισμοί ούτε δημοκρατία.

Εμείς λοιπόν εμποδίζουμε όλους τους πλειστηριασμούς που επισπεύδουν οι τράπεζες. Εξάλλου δεν θα ωφελούσε να αφαιρεθούν κι άλλα χρήματα από την κοινωνία μας προς τη μαύρη τρύπα του χρέους και προς τις τράπεζες, που έχουν πληρωθεί πολλές φορές από τον ελληνικό λαό αλλά ακόμα ανήκουν στους ιδιώτες που είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την κατάσταση.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, η Τοπική Οργάνωση του Ε.ΠΑ.Μ Λευκάδας, μαζί με υποστηρικτές των ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απέτρεψαν μια ακόμα διεξαγωγή πλειστηριασμού στη Λευκάδα, όπως είχε γίνει και στις 13 Μαΐου.

Τα σχέδια των τοκογλύφων επιφυλάσσουν ακόμη περισσότερο πόνο και εξαθλίωση για τον ελληνικό λαό, αφού σε λίγο καιρό θα προσπαθήσουν να αρπάξουν, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ψήφισαν 153 βουλευτές στο 4ο μνημόνιο, πάνω από 10.000 ακίνητα μέσα στο 2017 και περίπου 15.000 ακίνητα το 2018.

Με την παρουσία μας στα ειρηνοδικεία δεν γλιτώνουμε μόνο περιουσίες από αετονύχηδες, αλλά διαδηλώνουμε ότι όλα θα επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Κι όποιος επωφεληθεί από πλειστηριασμό απλά θα χάσει τα λεφτά του.

Προηγουμενο αρθρο
38 συλλήψεις στην Λευκάδα μέσα σε 6 ημέρες
Επομενο αρθρο
Αμμόγλωσσα - Ενθύμιον...

1 Σχόλιο

  1. Ψυχανώμαλος προσκυνημένος φοροδότης
    20 Ιουλίου 2017 at 22:21 — Απάντηση

    Κι άλλος θρίαμβος! Από το Γενάρη του 2015 και μετά χορτάσαμε θριάμβους μειώσεις εισοδήματος και…φόρους. Αυτοί οι λεβέντες της φωτογραφίες είναι από τους πρωτεργάτες των θριάμβων αυρτών! Άλλοι 2-3 τέτοιοι θρίαμβοι και από εμάς τους…προσκυνημένους (που έχουμε την ψυχανωμαλία να πληρώνουμε τους φόρους μας!!!), δεν θα μείνει κανένας! Αλλά δεν πειράζει! Θα μείνουν “ο Παύλος, ο Σπύρος, ο Τάσος, ο Κώστας, η Μαρία” για σπορίτες της Νέας Εποχής!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.