HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπαναπρόσληψη των δυο καθαριστριών του Νοσοκομείου…

Επαναπρόσληψη των δυο καθαριστριών του Νοσοκομείου…

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12

Συνάδελφοι- σσες,
Δύο συναδέλφισσές μας, εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου με 14 χρόνια δουλειάς στην πλάτη τους πετιούνται στο δρόμο. Την ίδια ώρα, οι κλινικές του Νοσοκομείου απαιτούν μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων για την κάλυψή τους!

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα αντιμετώπισαν χρόνια τώρα την εκμετάλλευση των εργολάβων στα Νοσοκομεία, τους πενιχρούς μισθούς, την απληρωσιά. Πέρσι, η κυβέρνηση ήρθε να δώσει τη «λύση» με τις συμβάσεις έργου που υποτίθεται τις απάλλασσε από το καθεστώς των εργολάβων. Έγιναν οι ίδιες οι Διοικήσεις αφεντικά των καθαριστριών, οι συμβάσεις έργου χρησιμοποιήθηκαν για την συνέχιση της εκμετάλλευσής τους, εντατικοποιώντας τη δουλειά τους, καθυστερώντας δεδουλευμένα (αυτή τη στιγμή χρωστάει 12.000 ευρώ) και φτάνοντας στο σημείο να απειλείται εργαζόμενη με σοβαρή ασθένεια σε απόλυση, λόγω μεγάλης αναρρωτικής άδειας!

Συνάδελφοι, ο χώρος της Υγείας, η λειτουργία του νοσοκομείου με κάλυψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού μας αφορά όλους. Τα Νοσοκομεία θα πρέπει να λειτουργούν για την πρόσληψη των ασθενειών, για να γιατρεύουν το λαό και όχι για να βλάπτουν. Τα νοσοκομεία θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα την προσφορά υπηρεσιών υγείας που να ικανοποιούν τις ανάγκες του λαού στον τομέα αυτό της ζωής του. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, τις υπολειτουργίας κλινικών, της έλλειψης προσωπικού, την κατάργηση περιφερειακών Κέντρων Υγείας. Το «χριστουγεννιάτικο δωράκι» της κυβέρνησης που έρχεται με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είναι πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ περικοπές, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης» με τα «δίκαια» μέτρα (πλειστηριασμοί, φόροι, ελαστικές μορφές απασχόλησης, απολύσεις, περικοπές στις συντάξεις κ.α.) που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κατεύθυνση για τα Νοσοκομεία που προωθεί ΕΕ, κεφάλαιο και τα κόμματά του είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας, δηλαδή κέρδη για ιδιώτες ενώ για το λαό θα ισχύει ότι «όποιος έχει λεφτά γιατρεύεται».

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τις 3μηνες – 4μηνες συμβάσεις, την καταπάτηση του δικαιώματος της Κυριακής αργίας, τους μισθούς χαρτζιλίκι, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Σχεδιάζουμε τη ζωή μας με δόσεις. Ζούμε τι θα πει ανασφάλεια, ανεργία, αδιέξοδα στη ζωή μας. Φτάνει πια!

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση τη Τρίτη στο Νοσοκομείο! Να μην χάσουν οι συναδέλφισσες τη δουλειά τους.
Καλούμε σε συμμετοχή μαζική των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! Μαζί με τα 100 προαπαιτούμενα, έρχονται να μας απαγορεύσουν να διεκδικούμε και να παλεύουμε. Η απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας που κατακτήθηκε με αίμα δεν θα περάσει! Η απάντηση μας θα δοθεί με την συμμετοχή μας στην απεργία

Διεκδικούμε:
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

8-12-2017

Προηγουμενο αρθρο
Γλυκά της Καραϊβικής από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης
Επομενο αρθρο
Φιλανθρωπική Ποδηλατάδα από τον Φίλανδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.