HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπερώτηση Χρήστου Άνθη για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμούς στη Λευκάδα

Επερώτηση Χρήστου Άνθη για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμούς στη Λευκάδα

clip_image0023

Ε Π Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Νο 20

Κύριε Περιφερειάρχα:

Μετά ο σεισμός στην περιοχή της Π.Ε. Λευκάδας όπως γνωρίζετε έχει προξενήσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή τοθ Δυτικού τμήματος του νησιού και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή στο Αθάνι.
Ειδικότερα το Αθάνι δεν κατοικείται και η μεταστέγαση των κατοίκων τον χειμώνα είναι πλέον γεγονός. Το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο καθώς επίσης και οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες Δράγανο, Γιαλός και Εκρεμνοί.
Πλησιάζει όπως ξέρετε η τουριστική περίοδος και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έβγαζαν τα προς το ζην από τις τουριστικές τους δραστηριότητες.
Γνωρίζουμε όλοι ότι αρκετοί τουρίστες επισκεπτόταν την περιοχή και διέμεναν σε αυτήν λόγω των προαναφερομένων παραλιών οι οποίες είναι απαράμιλλου κάλους.
Υπό τις παρούσες συνθήκες που οι κατολισθήσεις και η πλήρης καταστροφή του οδικού δικτύου πρόσβασης στις παραλίες αλλά και στα χωριά και τις συνοικίες της περιοχής θα καταστούν απαγορευτικές για την επίσκεψη και διαμονή τουριστών αλλά και των ιδίων των κατοίκων:

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του κεντρικού οδικού δικτύου;
2. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των δρόμων που οδηγούν στις προαναφερόμενης παραλίες;
3. Έχουν δοθεί τα ποσά που η πολιτεία υποσχέθηκε για τους σεισμοπαθείς;
4. Θα λειτουργήσει φέτος τουριστικά η περιοχή ή θα ανακοινωθεί η αδυναμία πρόσβασης στα εν λόγω σημεία με αποτέλεσμα να πάψει κάθε τουριστική δραστηριότητα των κατοίκων;

Για την παράταξη ο επικεφαλής
Χρήστος Κ. Άνθης

Προηγουμενο αρθρο
Θεατρική παράσταση: «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από τους Σκάρους
Επομενο αρθρο
H άσκηση της Πυροσβεστικής στο Νοσοκομείο Λευκάδας (Φωτό + video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.