HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων από το Επιμελητήριο Λευκάδας

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων από το Επιμελητήριο Λευκάδας

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας καλεί τους ανέργους του Νομού να προσέλθουν στα γραφεία του φορέα (Γολέμη 5-7 2ος όροφος – πάνω από το Λιμεναρχείο Λευκάδας) προκειμένου να καταγραφούν για το πρόγραμμα “Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους”, γνωστό και ως VOUCHER, που αναμένεται να προκηρυχτεί άμεσα.

Οι άνεργοι που θα ωφεληθούν θα προέρχονται από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες Γυμνάσιο / Λύκειο / ΙΕΚ καθώς και ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Μέσα από αυτό παρέχεται επιδοτούμενη κατάρτιση 80 ωρών (επιδότηση 400€ στον άνεργο) και 500 ώρες 5μηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (αμοιβή 2000 €-2300 € σύμφωνα με τους όρους του voucher 2013).

Το πρόγραμμα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις (μικρές και μεσαίες), καθώς αποκτούν εντελώς δωρεάν εκπαιδευμένο προσωπικό για 5 περίπου μήνες (με τη μορφή πρακτικής άσκησης), ενώ θα επιδοτηθούν στη συνέχεια σε περίπτωση που αποφασίσουν να προσλάβουν τους καταρτιζόμενους μετά τη λήξη της πρακτικής τους.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (άνεργοι και επιχειρήσεις) να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του φορέα προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να έχουν πιθανότητες επιλογής, αφού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής στους ενδιαφερόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2645022686 (αρμόδια υπάλληλος Πανωραία Λάζαρη).

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση της ΑΝΑΣΑ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Επομενο αρθρο
Dance workshops στην ARTηρια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.