HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕπισημάνσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Επισημάνσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Καλοκαίριασε μάλλον και γι’ αυτό υπήρχαν αρκετές απουσίες στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αρκετά σημαντικά.

Στα θέματα που συζητούνται κάθε φορά, ακολουθείται μια σχεδόν πανομοιότυπη τακτική. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν διαφοροποιούνται, και δεν έχουν σχεδόν ποτέ ερωτήσεις και απορίες επί των θεμάτων. Τα περισσότερα θέματα των δημοτικών συμβουλίων είναι τεχνικής φύσεως. Έτσι από τη μεριά της αντιπολίτευσης που υπάρχουν τέσσερις μηχανικοί γίνονται σημαντικές ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Η αναμενόμενη ΚΥΑ σχετικά με την άμμο -το έχουμε ξαναγράψει- έχει κόκαλα. Την ανήγγειλε ο Δήμαρχος στο προηγούμενο Δ.Σ. για να συμπληρώσει τη Δευτέρα πως έχει υπογραφεί από τον έναν υπουργό. Το μαρτύριο της σταγόνας!

Ο Βασίλης Αραβανής (Όλοι για τη Λευκάδα μας) μίλησε για μια ακόμα φορά για το οξύ θέμα των σκουπιδιών, για την καθαριότητα, για την έλλειψη σφαιρικής αντιμετώπισης του προβλήματος από τη μεριά του Δημάρχου, καθώς και για καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Το θέμα των σκουπιδιών προβληματίζει όπως όλα δείχνουν και την παράταξη του Δημάρχου. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δείχνουν αναποτελεσματικοί όσον αφορά τη αντιμετώπιση του θέματος. Τα σκουπίδια είναι ένα θέμα που «καίει», αλλά έχει την ιδιομορφία πως δεν προχωρά χωρίς τη συμμετοχή, και τη συμβολή των πολιτών. Τα σκουπίδια και η τύχη τους μας αφορούν όλους. Η σωστή αντιμετώπισή τους, προϋποθέτει πολίτες υπεύθυνους. Η παράταξη του Δημάρχου με το λαϊκισμό που την διακρίνει μάλλον αδυνατεί να προσφέρει σ’ αυτόν τον τομέα. Όταν μονίμως χαϊδεύεις τα αυτιά των πολιτών, όταν τους παρουσιάζεις πάντα ως θύματα, όταν δεν φταίνε ποτέ και για τίποτα, δεν μπορείς την ίδια στιγμή στο θέμα των σκουπιδιών να επικαλείσαι την προσωπική ευθύνη! Η προσωπική ευθύνη δεν είναι αλά κάρτ, είναι παντός καιρού. Οι πολίτες εκτός από δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις.

50.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την ανάπλαση της περιοχής στο Πόρτο Κατσίκι, αποφασίστηκε στο χτεσινό Δ.Σ.. Θα γίνει πλακόστρωση και θα τοποθετηθούν μικροί ξύλινοι οικίσκοι. Το θέμα αυτό έγινε αφορμή ώστε δημοτικός σύμβουλος κ. Στάθης Βλάχος να πάρει το λόγο εκφράζοντας την αντίθεση του γιατί, για μια ακόμα φορά, θα δαπανηθούν χρήματα για τα παράλια του νησιού και όχι για τις περιοχές της ορεινής Λευκάδας. Ανέφερε για παράδειγμα τον κάμπο της Καρυάς και πως λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν κατά την άποψή του να προσφέρουν στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Συμμεριζόμαστε απόλυτα το «παράπονο» του κ. Βλάχου. Η Λευκάδα αναπτύχθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται στρεβλά και μονόπλευρα, επενδύοντας στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Αλλά μήπως πρέπει ο κ. Βλάχος να σκεφτεί πριν γίνει οποιοδήποτε έργο όπως π.χ. στον κάμπο της Καρυάς, σε ποιους θα απευθύνεται; Υπάρχουν καλλιεργητές γης στο νησί μας; Υπάρχουν αγρότες;

Ενημέρωση για το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο έκανε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστας Βλάχος. Όσα περιλαμβάνονταν στη γραπτή εισήγησή του, είναι σχεδόν τα ίδια με όσα είχε αναφέρει στο Δ.Σ. στις 29/3 σε απάντηση ερώτησης του κ. Μαργέλη για το ίδιο θέμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε είχε μιλήσει για δημοπράτηση του έργου στο τέλος Μαΐου, ενώ τώρα η ημερομηνία μετατίθεται στο τέλος Ιουνίου. Δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το περίπτερο από επενδυτές, αλλά τα πράγματα μάλλον δυσκολεύουν, αφού αυτά που πρέπει να γίνουν, όσον αφορά τις επισκευές του κτιρίου, είναι παρά πολλά. Οπότε η φετινή σαιζόν μάλλον χάθηκε. Εκτός αν βρεθεί επενδυτής να ξοδέψει χρήματα φέτος για να του αποδώσουν του χρόνου!

Προηγουμενο αρθρο
Όπως όλα δείχνουν τα λουλούδια στην παραλία θα … προκόψουν
Επομενο αρθρο
1ο Summer Camp Ποδοσφαίρου από τον Πανλευκάδιο

1 Σχόλιο

  1. anwnimos
    11 Ιουνίου 2015 at 11:22 — Απάντηση

    Το ότι καλοκαίριασε δεν αποτελεί δικαιολογία και άλλοθι. Διεκδίκησαν προτίμηση και ψηφισθηκαν και απαιτουμε την διαρκή τους ενασχόληση και αφύπνιση. Το ότι είναι τεχνικά ζητήματα πάλι δεν αποτελεί λόγο συγχώρεσης για το μόνιμο λήθαργο κάποιων. Άλλωστε μια χαρά τα ψηφίζουν. Μπορούν να ψαχτούν και να ρωτήσουν τεχνικούς ωστε να έχουν εμπεριστατωμένη άποψη. Γι αυτό τους ψηφίσαμε για να ψάχνονται. Είναι δυνατόν να ακούγεται ότι επειδή είναι τεχνικά ζητήματα να μην το αναλύουν πολύ γιατί δεν καταλαβαίνουν και μετά να το ψηφίζουν με άνεση? Και οι ίδιοι να μιλούν μετά για σπατάλη χρημάτων στα τεχνικά έργα και εργολάβους κ.λ.π. Ορίστε όταν έρχεται ζήτημα γιατί μόνο οι μηχανικοί του συμβουλίου ψαχουλέυουν σπατάλες?. Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.
    Για τα σκουπίδια τι να λέμε. Απλά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με το δυναμικό και τους πόρους που έχουν και φοβούνται τον κεραυνό της κατηγορίας περι ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης. Είναι δυνατόν να ακούμε από τον εντεταλμένο ότι ένας άφησε 10 στρώματα και να μη υπάρχει αντιμετώπιση με πρόστιμα?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.