HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπισκέψεις υποψηφίων της Ν.Δ. σε Νοσοκομείο και Πυροσβεστική

Επισκέψεις υποψηφίων της Ν.Δ. σε Νοσοκομείο και Πυροσβεστική

Λευκάδα 17/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέψεις στο Νοσοκομείο και τη διοίκηση Πυροσβεστικών υπηρεσιών Λευκάδας πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Καββαδάς και Γεωργία Αυγερινού.
Στο Νοσοκομείο είχαν εκτενή συζήτηση με τον διοικητή κ. Γιάννη Γρηγορόπουλο, η οποία επικεντρώθηκε στην υπολειτουργία της παθολογικής και καρδιολογικής κλινικής λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορόπουλο έχουν εγκριθεί 5 θέσεις (δύο μόνιμων παθολόγων και επικουρικές θέσεις για έναν καρδιολόγο, έναν ορθοπεδικό και έναν γενικό ιατρό) και αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψή τους μετά τις εκλογές.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον κ. διοικητή από τον ετήσιο προϋπολογισμό του νοσοκομείου, ύψους 2,2 εκατ. Ευρώ περίπου, έχει εκταμιευτεί μόνο το 1/3 των χρημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών, σε αντίθεση με το 2014, που υπήρχε ομαλή μηνιαία καταβολή και μάλιστα από υψηλότερο προϋπολογισμό (2,5 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες κατασκευής του νέου νοσοκομείου ο κ. διοικητής ανέφερε ότι, παρά την υποχρεωτική αργία συνεργείων στο εργοτάξιο εξαιτίας των capital controls, εξελίσσονται ικανοποιητικά.

Ο κ. Καββαδάς εξέφρασε την πραγματική του αγωνία για το έλλειμμα ιατρικού προσωπικού και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους Λευκαδίτες. Υπενθύμισε τον κ. διοικητή ότι από τον Μάρτιο επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας για το θέμα και παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν υπήρξε κανένα σημαντικό αποτέλεσμα. Δεσμεύτηκε δε ότι εάν εκλεγεί βουλευτής θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου.

Σε αντίστοιχο κλίμα ήταν και οι επισημάνσεις της κα. Αυγερινού, η οποία ως γιατρός και μητέρα προσέγγισε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Λευκάδας και συζήτησαν με το προσωπικό και τον διοικητή κ. Θωμά Ρίζο. Ο κ. Καββαδάς και η κ. Αυγερινού ευχαρίστησαν το Σώμα για τις προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά, για την πυρασφάλεια του νησιού και ευχήθηκαν καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προηγουμενο αρθρο
Ομιλία Χρήστου Παπαδόπουλου, υποψ. βουλευτή Λευκάδας με τη Λαϊκή Ενότητα
Επομενο αρθρο
Επίσκεψη υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ σε Αστυνομία και Λιμεναρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.