HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπιτυχημένη η πραγματοποίηση των θεματικών εργαστηρίων για ελιά και αμπέλι

Επιτυχημένη η πραγματοποίηση των θεματικών εργαστηρίων για ελιά και αμπέλι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχημένη η πραγματοποίηση των θεματικών εργαστηρίων για ελιά και αμπέλι στα Ιόνια Νησιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις/εργαστήρια που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 στο πλαίσιο της «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» για την εξειδίκευση δράσεων της περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ειδικότερα σε αυτή τη φάση η διαβούλευση αφορά σε 2 προϊόντα: το λάδι/ελιά και το αμπέλι/οίνο, και σε όλο το φάσμα της «αλυσίδας αξίας» τους, δηλαδή την παραγωγή, την μεταποίηση- τυποποίηση, τα υπό- και παρά-προϊόντα, την προώθηση-μάρκετινγκ και εξωστρέφεια των προϊόντων αυτών.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν ήδη σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον επαγγελματικών, επιστημόνων, παραγωγών και εμπλεκομένων σε κάθε κλάδο, ενώ του υπηρεσιακού κλιμακίου της Π.Ι.Ν. προϊσταται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννης Φοντάνας.

Στη συνάντηση της Κεφαλονιάς παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να καταδείξει την σπουδαιότητα της διασύνδεσης των τοπικών προϊόντων, και εν προκειμένω του ελαιόλαδου και του οίνου, με την έρευνα και την καινοτομία, ώστε να δημιουργηθούν προϊόντα με νέα προστιθέμενη αξία, με κατάληξη τη διαμόρφωση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Ο κύκλος των εργαστηρίων ολοκληρώνεται με την συνάντηση της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, την Πέμπτη 29/10/2015, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

Πέμπτη 29/10/2015

Θεματικό εργαστήριο για ελιά – ελαιόλαδο, ώρες 18.00-20.00, στην Αίθουσα Ιονίου Πανεπιστημίου (οδός Αβραμίου).
Ομιλητές: Τσαντίλη Ελένη, καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κατσαλήρου Ειρήνη, επ. καθηγήτρια ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Θεματικό εργαστήριο για αμπέλι – οίνο, ώρες 18.00-20.00, στην Αίθουσα Ιονίου Πανεπιστημίου (οδός Αβραμίου)
Ομιλητές: Σαμαράς Ιωάννης, καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Μπαζίγος Κώστας, Δ/ντης Συνεταιρισμού «ΡΟΜΠΟΛΑ»

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, επιχειρηματίες (υφιστάμενοι και νέοι), εκπρόσωποι παραγωγικών και λοιπών τοπικών φορέων, καθώς και τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα της Περιφέρειας, καλούνται να συμμετάσχουν στο αντίστοιχο με το ενδιαφέρον τους, Θεματικό Εργαστήριο.

Προηγουμενο αρθρο
Αλέξη Τσίπρα Πες Μια Φορά ΟΧΙ!
Επομενο αρθρο
Τι μπορούμε να κάνουμε μπροστά στον εθισμό από το διαδίκτυο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.