HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕργατικό κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας για το νομοσχέδιο ξεπουλήματος της «μικρής ΔΕΗ»

Εργατικό κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας για το νομοσχέδιο ξεπουλήματος της «μικρής ΔΕΗ»

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας, τα σχέδια της συγκυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της «Μικρής ΔΕΗ».

Παρά την διαστρέβλωση και τα ψέματα που λέγονται από τα ΜΜΕ της κυβέρνησης η αλήθεια για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, βρίσκεται στα παρακάτω:

1.Με κρατική ΔΕΗ, ή μετοχοποιημένη σε συνθήκες απελευθέρωσης αγοράς, ή κρατική σε συνθήκη κρατικής προστασίας της αγοράς, η ηλεκτρική ενέργεια ήταν εμπόρευμα. Κάποιοι κέρδιζαν και κάποιοι έχαναν. Την δεκαετία του ’60 πουλούσε στην ΠΕΣΙΝΕ πολύ κάτω του κόστους και την ζημιά την πλήρωναν τα λαϊκά νοικοκυριά για να μπορεί να επιβιώσει.

2.Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς, η οποία ξεκίνησε από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που όλες οι τότε πολιτικές δυνάμεις την αποδέχτηκαν και την στήριξαν, πλην Λακεδαιμονίων.

3.Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν έγινε για να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία, αλλά για να θωρακιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

4.Τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης του 2013, ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ ανήλθε στα 6 δισ. ευρώ!, το δε Α” τρίμηνο του 2014, ο τζίρος της ΔΕΗ άγγιξε το 1,5 δισ. ευρώ και τα προ φόρων, τόκων κ.λπ. κέρδη της Επιχείρησης ανήλθαν στα 309 εκατ. Ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος που η ΔΕΗ τεμαχίζεται, κομματιάζεται και – στην πραγματικότητα – χαρίζεται σε μεγάλους «επενδυτικούς» ομίλους: τα 6 δισ. ευρώ που κατ” έτος ανέρχεται ο τζίρος της εταιρείας και τα οποία θέλουν να ξεκοκαλίσουν εγχώριοι και ξένοι όμιλοι.

Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί διακοπών ρεύματος στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

ΟΛΟΙ στον αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουμε το ξεπούλημα της «Μικρής ΔΕΗ» αλλά και για να διεκδικήσουμε η παραγωγή της ενέργειας να έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ιδιαίτερα σήμερα που είναι τέτοια η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας που επιτρέπει να παράγεται ενέργεια με πάρα πολύ μικρό κόστος.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»
ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ.
ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΛΕΥΚΑΔΑ 4-7-2014
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Τιμητική διάκριση των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Λευκάδας
Επομενο αρθρο
1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.