HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας: Επαγρύπνηση για την Κυριακή αργία

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας: Επαγρύπνηση για την Κυριακή αργία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ
ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-7-2014

Εργαζόμενες εργαζόμενοι, συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες

Την Κυριακή 6 του Ιούλη οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν την Κυριακή Αργία, κλείνοντας για τρεις ώρες την είσοδο του LIDL. Η εργοδοσία της αλυσίδας έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την πρόσφατη (4-7-2014) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη που απαγόρευε την λειτουργία τις Κυριακές των καταστημάτων- αλυσίδων. Την απαγόρευση αγνόησαν και άλλα καταστήματα, άνω των 250 m2.

Η απόφαση δεν επιτρέπει το άνοιγμα των συγκεκριμένων αλυσίδων τροφίμων στο Νομό (LIDL-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ-MARKET IN) καθώς και τα Σ.Μ «ΒΛΑΧΟΣ» και «ΒΕΡΓΙΝΗΣ» στην Πόλη και όποια άλλα σε Νυδρί και Βασιλική.

Το πρόβλημα που προέκυψε είναι ότι κανένας….. δεν ήταν αρμόδιος για την εφαρμογή της απόφασης και να κλείσει όσους παράνομα άνοιξαν. Ας αναρωτηθούμε πόσο εύκολα ένας οικοδόμος ή ένας αγρότης οδηγείται στο αυτόφωρο και πολλές φορές με χειροπέδες, αν πρόκειται όμως για την μεγαλοεργοδοσία, κανείς δεν παρεμβαίνει.

Συνάδελφοι, παρά την εκφρασμένη αντίθεση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, η συγκυβέρνηση έκανε ένα ακόμα βήμα για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής, εξαγγέλλοντας λειτουργία όλο το χρόνο κατ’ αρχήν σε 10 σημεία σε όλη τη χώρα.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι
Τόσο εμείς όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο, μια επιλογή έχουμε.Να δυναμώσουμε τις οργανώσεις μας, να οικοδομήσουμε τη συμμαχία μας και να οργανώσουμε τους κοινούς αγώνες για την απόκρουση των σχεδιασμών κυβέρνησης και μονοπωλίων, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και του δικαιώματος στη δουλειά.

Διεκδικούμε:
• Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
• Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Θα προασπίσουν με κάθε κόστος την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους, αλλά και τους ιδιοκτήτες μικρομάγαζων που απειλούνται με λουκέτα, την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Ιούλη στις 10 το πρωί στον Αη Μηνά για να κατευθυνθούμε σε όποιο μεγαλοκατάστημα ανοίξει παρά την απαγόρευση.

Να είστε ΟΛΟΙ εκεί.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΛΕΥΚΑΔΑ 9-7-2014
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Προηγουμενο αρθρο
Oξυά Αrt Island: Το νησί του Εμίρη του Κατάρ στο Ιόνιο
Επομενο αρθρο
Οι πνιγμοί ξεπερνούν ακόμα και τη μάστιγα των τροχαίων στη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.