HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕργατικό Κέντρο Λευκάδας: συλλαλητήριο 25 Γενάρη ενάντια στις Αμερικανονατοϊκές βάσεις

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: συλλαλητήριο 25 Γενάρη ενάντια στις Αμερικανονατοϊκές βάσεις

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, EMAIL: ergatlef@otenet.gr

ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΓΕΝΑΡΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Κανένας εφησυχασμός, καμία επαγρύπνηση, γιατί τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στην περιοχή μας. Ο αποκρουστικός χτύπος τους μετράει νέα δεινά για τους λαούς με νέες επεμβάσεις, νέους πολέμους, νέες καταστροφές και θάνατοι, νέες συμφορές και προσφυγιά.

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν με τη δολοφονία αξιωματούχων του, με αποκορύφωμα την πρόσφατη δολοφονία στο Ιράκ του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί, αυξάνουν επικίνδυνα την ένταση.

Οι πόλεμοι σε Συρία, Υεμένη και Λιβύη, η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στους γείτονές της έχουν δημιουργήσει ένα πύρινο κουβάρι που απειλεί να κάψει τους λαούς και ολόκληρες χώρες. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την Κίνα, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκλητικά, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αλλά την ίδια στιγμή και σε στόχο, σε μαγνήτη επιθέσεων όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.

Με την εγκληματική αυτή Συμφωνία προβλέπεται ότι: Επιτρέπεται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ενισχύονται οι πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που υποστηρίζει ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην ευρύτερη περιοχή. Εντάσσονται στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό οι βάσεις, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα και ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει «απόβαση» στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Έχει χρεοκοπήσει το δόγμα που ακούει ο λαός όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις, ότι η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μας εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το μαρτυρούν οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Τουρκίας με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης.

Αντί ο λαός να ζει με ασφάλεια και ειρήνη σε συνεργασία με όλους τους λαούς, ζει υπό διαρκή απειλή όπως αυτή αποτυπώνεται στο σημερινό επικίνδυνο ψευτοδίλημμα «Υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα και συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή πολεμική σύγκρουση». Κάθε πλευρά αυτού του διλήμματος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τα δικαιώματα, την ειρήνη. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις του σημερινού υπουργού Άμυνας πως “θα ξαναματώσουμε δίπλα στους Αμερικανούς σε μελλοντικούς πολέμους”!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, το λαϊκά στρώματα σε συσπείρωση και συστράτευση ενάντια σε όλα αυτά τα επικίνδυνα για το λαό και τη νεολαία μας σχέδια, με τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία και τις Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής μας. Όλοι όσοι δεν θέλουμε να γίνουν τα παιδιά μας “κρέας” στα κανόνια των ιμπεριαλιστών ας βροντοφωνάξουμε:

Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Προηγουμενο αρθρο
Εκδήλωση Β' Λυκείου Μουσικού Σχολείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Διεπιστημονικό σεμινάριο «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.