HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕργατικό Κέντρο: Να μην τολμήσει η διοίκηση του «ΤΑΟΛ» να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων!

Εργατικό Κέντρο: Να μην τολμήσει η διοίκηση του «ΤΑΟΛ» να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να μην τολμήσει η διοίκηση του «ΤΑΟΛ» να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών απολύσεις εργαζομένων!
Η διοίκηση τoυ «ΤΑΟΛ» επικαλούμενη τη «δεινή οικονομική κατάσταση», όπως αποφασίστηκε στη Γ.Σ. του «ΤΑΟΛ», προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση έως και 30% στην μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και σε εκποίηση μέρους της περιουσίας του συνεταιρισμού, δηλαδή των αγροτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δανειακές υποχρεώσεις προς την «Τράπεζα Πειραιώς».

Από τότε που οι αγροτικοί συνεταιρισμοί με το νόμο 4015/2011 δουλεύουν σαν Ανώνυμες Εταιρίες με μετόχους, έχασαν το περιεχόμενο τους όσον αφορά την συνεταιριστική παραγωγή των αγροτών και την πώληση των παραγόμενων προϊόντων μέσω της διαμεσολάβησης του συνεταιρισμού για καλύτερες τιμές σε βιομήχανους και εμπόρους. Οι μικροί αγρότες χτυπήθηκαν με την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και της ΚΑΠ, ενώ οι περισσότεροι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα δεν έχουν πλέον παραγωγική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να κλείνουν, εκτός από αυτούς που στηρίζονται βασικά σε άλλες δραστηριότητες, εμπορικές κλπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοίκηση του «ΤΑΟΛ» επιχειρεί να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, απειλεί με απολύσεις και προσπαθεί να εκποιήσει μέρος της περιουσίας του συνεταιρισμού.

Πάντα βέβαια οι διοικήσεις προχωράνε σε τέτοια μέτρα με το επιχείρημα της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Για την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το «ΤΑΟΛ», για τα δάνεια που θέλει να αποληρώσει, για το ότι έχει καταντήσει να είναι υποχείριο της «Τράπεζας Πειραιώς» (από όταν εξαγόρασε την «Αγροτική»), το ότι ξεπουλάει την περιουσία των αγροτών, ενώ θα μπορούσε αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος των αγροτών και της κοινωνίας της Λευκάδας, δεν ευθύνονται ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι φτωχοί αγρότες. Αποδεικνύεται ότι ακόμα και οι συνεταιρισμοί από τη στιγμή που δουλεύουν σαν Ανώνυμες Εταιρίες δεν έχουν καμιά διαφορά από τις άλλες επιχειρήσεις.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και τους καλούμε να μην κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να παλέψουν για τη ζωή που μας αξίζει, για ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του «ΤΑΟΛ», και μαζί όλους τους εργαζόμενους της Λευκάδας και της Βόνιτσας, να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, που η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζοντας από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, καλούμε του φτωχούς αγρότες που είναι μέλη του «ΤΑΟΛ» να στηρίξουν τους εργαζόμενους και των αγώνα τους και να μην πέσουν στην παγίδα που θα προσπαθήσει να στήσει η διοίκηση με μοχλό τη τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και τη διαχείριση των δανείων στρέφοντας τους αγρότες εναντίον των εργαζομένων.

22/9/2019
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Συνεδριάζουν την Παρασκευή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών του Δήμου
Επομενο αρθρο
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.