HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕρχεται η κακοκαιρία «Ωκεανίς» από το Σάββατο (βίντεο)

Ερχεται η κακοκαιρία «Ωκεανίς» από το Σάββατο (βίντεο)

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη.

Παράλληλα, το Σάββατο και την Κυριακή πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την κακοκαιρία από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

http://www.kathimerini.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ένα ξεχωριστό διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη του πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η παραλία Μύλος του Αγίου Νικήτα στις καλύτερες 30 της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.