HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕρώτηση βουλευτή Θανάση Καββαδά για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ερώτηση βουλευτή Θανάση Καββαδά για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου για το άδικο σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών, που αποκλείει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες φοιτητές κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, μαζί με 43 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση καταγγέλλεται το γεγονός ότι απορρίφθηκαν αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή, οι οποίοι συγκεντρώνουν υψηλή μοριοδότηση (6-7 μόρια), σύμφωνα με τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που τίθενται βάση του νόμου.

Στην ερώτηση κατατίθενται στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τα οποία ποσοστό πλέον του 60% (πάνω από 6 στους 10) των αιτούντων μετεγγραφή φοιτητών, ενώ πληρούσαν τα κριτήρια απορρίφθηκε το αίτημά τους.

Μάλιστα για την πλειοψηφία των εν λόγω φοιτητών η απόρριψη αυτή σημαίνει ότι, δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν, δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να στηρίξουν τα έξοδα σπουδών.

Υπογραμμίζεται δε ότι οι φοιτητές που διαθέτουν τα ανωτέρω μόρια, προέρχονται από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες έχουν χαμηλό εισόδημα και συντηρούν και αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, ή σε άλλες περιπτώσεις, είναι ορφανοί από γονείς ή πάσχουν οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειας από πιστοποιημένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.

Στην ερώτηση επισημαίνεται και το θέμα της υπερφορολόγησης που κατ΄επιλογή έχει επιβάλει η κυβέρνηση, η οποία έχει εξαθλιώσει την ελληνική οικογένεια που πλέον αδυνατεί να υποστηρίξει τις σπουδές των παιδιών της σε άλλες πόλεις. Πόσο μάλλον όταν δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις.

Προηγουμενο αρθρο
Η πλατεία της Εγκλουβής σήμερα
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο-κάλεσμα από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.