HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕυτυχώς και υπάρχει ο Δήμος Τρικάλων γιατί αν περιμέναμε από τον δικό μας

Ευτυχώς και υπάρχει ο Δήμος Τρικάλων γιατί αν περιμέναμε από τον δικό μας

Όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε να τιμηθεί η μνήμη του Καθηγητή της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων Γεώργιου Ροντογιάννη. Το όνομα «Γεώργιος Ροντογιάννης» θα δοθεί σε ανώνυμη οδό που εκτείνεται από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων – Άρτας μέχρι την οδό Ηρώων Αλβανικού Μετώπου…»

Διαβάστε το άρθρο [ΕΔΩ].

Το τιμώμενο πρόσωπο από το Δήμο Τρικάλων είναι ο γιος του μεγάλου ιστορικού της Λευκάδας Πάνου Γ. Ροντογιάννη.

Επανερχόμαστε με την ευκαιρία, σε άρθρο μας που δημοσιεύτηκε στις 17/12/2014. Γράψαμε τότε:

«Επί Δημαρχίας Φέτση στα Βαρδάνια, ο δρόμος που ξεκινά από το κλειστό γήπεδο, είχε ονομαστεί οδός Πάνου Γ. Ροντογιάννη. Οι πινακίδες είχαν τοποθετηθεί σε μεταλλικούς στύλους, επειδή στην περιοχή και σε όλο το μήκος του δρόμου δεν υπήρχαν από τότε, αρκετά κτίρια. Τοποθετήθηκαν μάλιστα αρκετές σε όλο το μήκος του δρόμου. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια. Έψαξα αρκετά τις τελευταίες μέρες.
Η καταστροφή των πινακίδων δεν δυσκολεύει τη ζωή των περιοίκων ούτε του ταχυδρόμου της περιοχής. Αλλά για το συγκεκριμένο πρόσωπο και στο συγκεκριμένο δρόμο -στην αρχή του έχει από τη μια πλευρά το κλειστό γήπεδο και από την άλλη το συγκρότημα των Δημοτικών σχολείων- μια πινακίδα με το όνομα του μεγάλου ιστορικού θα μπορούσε να προσφέρει την καλύτερη καθημερινή εικόνα για τους μαθητές.»

DSCN3491

Σήμερα με αφορμή την ενέργεια του Δήμου Τρικάλων περάσαμε ξανά από την περιοχή. Κανένας από τους αρμόδιους δεν αξιώθηκε να τοποθετήσει μια πινακίδα στην αρχή έστω του δρόμου, σαν ελάχιστη τιμή στη μνήμη του Πάνου Ροντογιάννη.

Αντίθετα 6 μήνες μετά την δημοσίευση του άρθρου, τον Ιούνιο του 2015, η παρούσα Δημοτική Αρχή μετονόμασε  τμήμα της οδού Φιλοσόφων σε οδό Γιώργου Χρ. Κτενά (υπουργού) και τοποθέτησε και τις σχετικές πινακίδες.

Κάναμε και τότε αναφορά στην ξεχασμένη οδό Πάνου Γ. Ροντογιάννη. Δες [ΕΔΩ]

Μέχρι σήμερα  κανένας δεν θυμήθηκε να παραγγείλει και μια πινακίδα για τον Πάνο Ροντογιάννη.

Οι ενέργειες των αρμοδίων στο Δήμο με όση καλή διάθεση και να τις κρίνεις, είναι ενδεικτικές των προτεραιοτήτων τους. Δείχνουν «μικρά αναστήματα». Το κακό πολιτικό σύστημα δείχνει τις προτιμήσεις του. Θωπεύει τον εαυτό του και το συνάφι του. Ντροπή και κρίμα μας.

Διαβάστε [ΕΔΩ] ελάχιστα για τον Πάνο Ροντογιάννη

Προηγουμενο αρθρο
Ο Άγγελος και η Εύα Σικελιανού στο νησάκι του Άη Νικόλα -[Μέρος Β’]
Επομενο αρθρο
Κι όμως υπάρχουν διαφορές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.