HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕυχαριστήριο Νίκου Βαγενά

Ευχαριστήριο Νίκου Βαγενά

66Με το παρόν ευχαριστήριο απευθύνομαι στις συλλευκαδίτισσες και συλλευκαδίτες για την υψίστη τιμή που επεφύλαξαν τόσο σε εμένα όσο και στους συνεργάτες της εκδόσεως του βιβλίου «ΠΑΤΡΙΑ ΙΧΝΗ-ψηφίδες από τη Λευκάδα του χτες», με το να παραστούν στην αίθουσα του Πνευμ. Κέντρου του Δήμου Λευκάδας την Παρασκευή το απόγευμα 3 τρέχοντος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω προς στους σεβαστούς πατέρες εκπροσώπους της Ι. Μητροπόλεως και προς τον αντιπρόεδρο του Πνευμ. Κέντρου κ. Σπύρ. Αρβανίτη ο οποίος μαζί με τον αιδ. Ιωαννίκιο, προλόγισαν το βιβλίο με θερμά και ενθαρρυντικά λόγια.

Ακολουθούν οι συντελεστές-συνεργάτες (μα προπαντός φίλοι), τους οποίους εταλάνισα σε αφάνταστο βαθμό έως ότου βάλλουν σε κάποια σειρά τα «τετριμμένα» γραφτά μου. Ας μου επιτρέψουν ξανά οι συνάρρενες φίλοι του Προεδρείου, να απευθύνω πρώτα εκ νέου τις ευχαριστίες μου προς στις κυρίες-συντελεστές της ευοδώσεως της προσπαθείας που χωρίς να ξέρουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των ανερματίστων κειμένων μου, τα αγκάλιασαν με περίσσιο ενδιαφέρον.

Έτσι λοιπόν στην πολύτιμη φίλη κ. Βιολέττα Σάντα στην οποία οφείλεται η κινητοποίηση για την έκδοση του βιβλίου, απευθύνω ένα «ευχαριστώ ψυχής». Στην άγνωστή μου (έως το απόγευμα της παρουσιάσεως του βιβλίου) κ. Ιωάννα Φέτση για την αφιλοκερδή προσφορά της στον εμπλουτισμό των σελίδων με τα ανάλογα ευχάριστα σκίτσα, καθώς επίσης και για τον… χιλιομετρικό κόπο της προσελεύσεώς της. Απευθύνω λοιπόν ένα «ευχαριστώ» ακόμη και μάλιστα με συγκίνηση, εάν ληφθεί υπ’ όψη, ότι η κ. Φέτση δεν είναι Λευκαδίτισσα, αλλά έλκει την καταγωγή από την Ζάκυνθο, ένα νησί το οποίο μαζί με τα Κύθηρα, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Πέραν όμως των ανωτέρω, οφείλω να επεκτείνω τις ευχαριστίες μου και για τα ζεστά των λόγια κατά την παρουσίαση και ομολογώ, σημαδεύτηκαν για πάντα στη μνήμη μου.

Όσων αφορά τους άρρενες του προεδρείου τον κ. Δημήτριο Τσερέ, τον κ. Τριαντάφυλλο Σκλαβενίτη και τον κ. Βασίλειο Φίλιππα, «η πολυετής σχέσις φιλίας απεδείχθη για μια εις έτι φοράν». Άνευ οιουδήποτε αντικρίσματος ανέλαβαν αγογγύστως το έργο της σουλούπωσης των… απεριγράπτων γραπτών μου και γενικά το στήσιμο του όλου εγχειρήματος. Μετά την προλόγισή των φοβάμαι ότι θα προστρέξω σε κάποιο γυμναστήριο για να «κάνω πλάτες», προκειμένου να επωμιστώ το φορτίο των ζεστών και συγκινητικών των λόγων.
Τέλος και σύμφωνα με την σειρά εξελίξεως του εγχειρήματος ευχαριστώ τις εκδόσεις «Fagotto Books» υπό τον κ. Νίκο Θερμό για το ενδιαφέρον που επέδειξε στο να καταστεί ευρύτερα γνωστό, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια και την έκδοση, την διοργάνωση της παρουσιάσεως και εύχομαι σύντομα να προχωρήσει σε επανατύπωσή της και μάλιστα με την παραπανίσια ευχή να ακολουθήσουν παρόμοιες εκδόσεις του από αφανείς συλλευκαδίους.

Κλείνοντας θα ευχαριστήσω ξανά όσες και όσους προσήλθαν στην παρουσίαση καθώς επίσης και εκείνους που για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να έρθουν αλλά ξέρω ότι είναι αναγνώστες των γραφομένων μου. Ας μου επιτραπεί όμως να προσθέσω, ότι αρκετά από τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο βιβλίο, δεν θα αναφέροντο εάν δεν υπήρχε η σημαντική βοήθεια των λίγων εναπομινάντων συμπολιτών μας και τα πνευματικά ιδρύματα του νησιού. Συνεπώς ένα τελευταίο ευχαριστώ απευθύνω ξεχωριστά προς στους συμπολίτες μου, προς την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας και προς την Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόβλημα Ηχορύπανσης στη Βασιλική*
Επομενο αρθρο
Κοιμητήριο της πόλης της Λευκάδας- στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.