HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕυχαριστήριο του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας

Ευχαριστήριο του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας

Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, μέσα από τη διδακτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Λευκάδας, με θέμα: «Βυζαντινή Μουσική, η μουσική των Ελλήνων».

Η πολύ επιμελημένη παρουσίαση των Ιερέων της Μητρόπολής μας, πατρός Ιωαννίκιου Ζαμπέλη, πατρός Βασιλείου Κακλαμάνη, πατρός Ιωάννη Λάζαρη, καθώς και του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Ιωάννη Βονιτσάνου, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τον πολιτιστικό αυτό θησαυρό, που κοσμεί αιώνες τώρα την εκκλησιαστική, αλλά και την παραδοσιακή μας μουσική και αποτελεί συνέχεια ενός πολύ μεγάλου ιστορικού δεσμού της εποχής μας με το παρελθόν.

Βαθείς γνώστες της βυζαντινής μουσικής οι Ιερείς μας, καθώς και ο κ. Βονιτσάνος, οδήγησαν τους μαθητές μας στους ήχους του βυζαντινού μέλους, μέσα από τη βιωματική διδασκαλία εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών. Το 1ο Γυμνάσιο τους ευχαριστεί θερμά για τη θερμή υποδοχή και τη διδασκαλία.

Ο Δ/ντής
Αθανάσιος Μήτσουρας

Προηγουμενο αρθρο
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας: Συμπαράσταση σε συναδέλφισσα
Επομενο αρθρο
Συνάντηση χορευτικών τμημάτων της Νέας Χορωδίας Λευκάδας στην «Κουζούντελη»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.