HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕυχαριστούμε τον Φίλιππο Μελά γι’ αυτή τη φωτογραφία!

Ευχαριστούμε τον Φίλιππο Μελά γι’ αυτή τη φωτογραφία!

Για μια εβδομάδα η πολυπληθής χορωδία της αδελφοποιημένης με τη Λευκάδα πόλης Leucate, φιλοξενήθηκε στο νησί μας. Για τρεις μέρες επίσης βρέθηκε εδώ και ο δήμαρχος της πόλης. Η αντιπροσωπεία της Γαλλικής πόλης ξεναγήθηκε, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε όλο σχεδόν το νησί. Στην πόλη, στην ορεινή Λευκάδα, στον Άγιο Νικήτα, στα νησάκια.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, περιλαμβάνουν τη Γαλλική αποστολή -εκτός των χορωδιακών εμφανίσεών της- γύρω από τραπέζια φαγητού, μπροστά από «κοψίδια» άντε και ένα συρτάκι στο τσακίρ κέφι! Αν τις παρακολουθήσει κάποιος που δεν ξέρει το νησί μας -ωκεανός το διαδίκτυο- θα νομίσει πως το μόνο που διαθέτει αυτό το νησί είναι «κοψίδια» και συρτάκι, πράγμα που αδικεί την εικόνα του.

Αυτοί που πρέπει να φροντίζουν για την καλή εικόνα του νησιού, θα έπρεπε να μεριμνήσουν, ώστε φωτογραφίες σαν την παραπάνω και από διάφορα σημεία του νησιού να δημοσιευτούν πολλές. Αυτό το νησί διαθέτει όμορφες παραλίες, έχει μια πανέμορφη -ιδιαίτερα αυτή την εποχή- ενδοχώρα, έχει όλα τα καλά, που μάλλον απόλαυσαν οι Λεκατιώτες εκτός από το φαγητό.

Πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία για την τουριστική προβολή του νησιού και για μεγαλεπήβολες ασκήσεις επί χάρτου που πραγματοποιούνται. Μήπως κάποιος πρέπει να τονίσει στους ασκούμενος, ότι η τουριστική προβολή είναι μια καθημερινή πρακτική και γίνεται με κάθε ευκαιρία;

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο f/b του Φίλιππου Μελά.

Προηγουμενο αρθρο
Βιβής Κοψιδά – Βρεττού: Ποιήματα προσωρινότητας – κριτική της Ανθούλας Δανιήλ
Επομενο αρθρο
Καθέλκυση σκάφους στο καρνάγιο της Λευκάδας (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.