HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕ.Ι.Ν.Η: Καταγγελία για τα… έργα και τις ημέρες… του Διοικητή του ΓΝ Λευκάδας

Ε.Ι.Ν.Η: Καταγγελία για τα… έργα και τις ημέρες… του Διοικητή του ΓΝ Λευκάδας

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

(Ε.Ι.Ν.Η.) Δ/νση Π.Γ.Ν.Ι. (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 45500) ΦΑΞ : 26510 40756 email:einh@otenet.gr
Ιωάννινα 23-7-18

Καταγγελία για τα …έργα και τις ημέρες ….
του Διοικητή του ΓΝ Λευκάδας

Κατανοούμε την έκτακτη ανάγκη του Διοικητή του ΓΝ Λευκάδας να διασκεδάσει την πραγματικότητα για το θέμα της εισήγησής του για απόλυση της επικουρικής παιδιάτρου στο νοσοκομείο. Τα γεγονότα και η δυναμική αντίδραση της EINH και του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου έβαλαν φρένο στη μεθόδευσή του και από την πλευρά αυτή πρέπει ουσιαστικά να μιλάμε για μια νίκη, που αποδεικνύει πως με γνώμονα την αλήθεια των γεγονότων και τη δυναμική αντίδραση μπορούμε να γινόμαστε αποτελεσματικότεροι.

Το να καταλήγει όμως ο διοικητής σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιχειρώντας να γίνει θύμα ενώ είναι ο επίδοξος θύτης αποτελεί θράσος και δειλία. Πολύ περισσότερο όταν στην προσπάθειά του αυτή βάζει στο στόχαστρο εκείνους που δεν δίστασαν να αναδείξουν την αθλιότητα των όσων επιχείρησε να κάνει. Φαίνεται βέβαια από τα πράγματα πως η προσπάθειά του αυτή βρίσκεται σε πλήρη στοίχιση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Πως αλλιώς να ερμηνευθούν άλλωστε τα συγχαρητήρια που λαμβάνει από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη.

Κε Διοικητή του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ
Kοι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Όσα ακούστηκαν στη συνέντευξη τύπου είναι απλά όλη η αλήθεια, που μάλιστα αναδείχθηκε μπροστά σε
της Ιατρικής Υπηρεσίας και ο εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου, που έβαλαν ζήτημα πως ένα τόσο σοβαρό θέμα έρχεται από το Διοικητή σαν επείγον, ενώ η συνάδελφος βρίσκονταν σε νόμιμη αναρρωτική άδεια και καμία αναφορά για αντιεπιστημονική συμπεριφορά δεν ήρθε επίσημα σε κάποιο όργανο των ιατρών.

Η κατάσταση στο ΓΝ Λευκάδας παραμένει επικίνδυνη όταν ολόκληρα τμήματα είναι χωρίς διευθυντή (Χειρ/κή / Παθολογική), όταν βασικά τμήματα, όπως η χειρουργική ξέμειναν με ένα γιατρό και μάλιστα επικουρικό με αποτέλεσμα να εντείνεται επικίνδυνα η εργασία των συναδέλφων μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης του ρόλου και της εργασίας τους από το Διοικητή. Είναι γεγονός ότι από τις 15 οργανικές θέσεις ειδικευόμενων, οι 13 παραμένουν κενές.

Με το παραπάνω ιατρικό προσωπικό… η διοίκηση …ευελπιστεί να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο μέσα στο χρόνο.

Επιμένουμε στην άποψη ότι η συμπεριφορά του διοικητή είναι απαράδεκτη επικίνδυνη και πως καμιά τρομοκρατία δεν γίνεται προς όφελος των εργαζόμενων και της υγείας του Λευκαδίτικου λαού.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ

Προηγουμενο αρθρο
Εθνική τραγωδία με 54 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά -Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα
Επομενο αρθρο
Στάχτη στα μάτια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.