HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕ.ΠΑ.Μ: Αποτροπή πλειστηριασμών συμπολιτών μας στη Λευκάδα

Ε.ΠΑ.Μ: Αποτροπή πλειστηριασμών συμπολιτών μας στη Λευκάδα

«Δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος, εσάς τι σας νοιάζει;» Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο της συμβολαιογράφου στο Ειρηνοδικείο της Λευκάδας την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 όπου ένα αγροτεμάχιο 7 στρεμμάτων θα έβγαινε στον πλειστηριασμό.

Ποιος είναι αυτός που μπορεί να πει αν κάποιος είναι απατεώνας ή έπεσε έξω λόγω της υπερφορολόγησης ή της μείωσης του τζίρου; Με ποια κριτήρια χαρακτηρίζουμε έναν πολίτη που οδηγείται στον πλειστηριασμό;

Μόνο ένα κυρίαρχο κράτος με δημοκρατικούς και δίκαιους μηχανισμούς μπορεί να το κάνει. Μόνο σε μια δημοκρατία η δικαιοσύνη είναι τυφλή και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε μηχανισμοί ούτε δημοκρατία.

Το Ε.ΠΑ.Μ., όπως κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι παρόν και προτάσσεται εμποδίζοντας τους πλειστηριασμούς. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για πρώτη, δεύτερη ή όποια κατοικία, μαγαζί, αγροτεμάχιο ή αυτοκίνητο. Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει αυτός ο όλεθρος που έχει πέσει πάνω στα κεφάλια των Ελλήνων.

Η Τοπική Οργάνωση του Ε.ΠΑ.Μ. Λευκάδας, μαζί με συναγωνιστές από τα Γιάννενα, απλούς πολίτες και υποστηρικτές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Εργατικού Αγώνα, απέτρεψαν τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού στη Λευκάδα.

Όλοι μας βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Πόσοι ακόμα πρέπει να χάσουν την περιουσία τους; Πόσοι ακόμα να βρεθούν στο δρόμο; Πόσες επιχειρήσεις να κλείσουν; Πόσοι να οδηγηθούν στην αυτοκτονία; Πόσοι ακόμα να ζουν στην ένδεια και την πενία;

Το Ε.ΠΑ.Μ. γεννήθηκε από το λαό και είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ολοκληρωμένη λύση εξόδου από την κρίση. Η λύση αυτή έχει γνώμονα την δημοκρατία, την ισονομία και την ελευθερία.

Προηγουμενο αρθρο
Την Κυριακή θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο της Βασιλικής Αραβανή
Επομενο αρθρο
Αναζητώντας στη Λευκάδα την βασίλισσα των βοτάνων Παιώνια

2 Σχόλια

  1. Ληξιπρόθεσμος
    13 Μαΐου 2017 at 19:49 — Απάντηση

    Μπράβο στους συμπολίτες μας γι’ αυτήν τη δράση τους. Η αλληλεγγύη προς τους αδύναμους της μνημονιακής λαίλαπας, είναι επιβεβλημένη και άξια συγχαρητηρίων. Και μακάρι να έχει συνέχεια και όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη από τον απλό κόσμο.
    Αλλά γεννιέται μια απορία. Που ήταν και που είναι όλοι αυτοί οι Συριζοαγανακτισμένοι (ψεκασμένοι) ψευτοεπαναστάτες, που το 2011 και 2012 έδιναν τα ρέστα τους? Πόσο υποκριτές και αμοραλιστές? Θά έλεγα και μερικά “γαλλικά” αλλά θα κοπεί το σχόλιο.

    • ΠΟΛΙΤΗΣ
      13 Μαΐου 2017 at 21:48 — Απάντηση

      Ξέρεις, Ληξιπρόθεσμε, ποιοι “αδύναμοι της μνημονιακής λαίλαπας” τη σκαπουλάρισαν προχθές? Αν δεν ξέρεις, ρώτα. Δεν θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον ας πούμε, αν έβλεπες ότι την έχει σκαπουλάρει ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ (όχι λοιπόν “αδύναμος της μνημονιακής λαίλαπας!), που φέσωσε τις τράπεζες και θα του πληρώνουμε τα κερατιάτικα ΕΜΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ? Ρώτα λοιπόν!
      Αν πάλι ξέρεις και τα λες αυτά, δώσε μόνο σου τον χαρακτηρισμό που σου αξίζει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.