HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΖάκυνθος: Νεκρός ανασύρθηκε ο αγνοούμενος μετά την κακοκαιρία που πλήττει το νησί

Ζάκυνθος: Νεκρός ανασύρθηκε ο αγνοούμενος μετά την κακοκαιρία που πλήττει το νησί

Τραγικός ήταν ο επίλογος στις προσπάθειες εντοπισμού του 33χρονου άνδρα που αγνοούνταν στη Ζάκυνθο. Το απόγευμα ανασύρθηκε νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο.

Πρόκειται για τον Γιώργο Ζουπάνο τον οποίο η οικογένεια και οι οικείοι του αναζητούσαν από το βράδυ του Σαββάτου.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή το Πυροσβεστικό Σώμα

1

Ο 33χρονος άντρας παρασύρθηκε από το ορμητικά νερά κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης και βρέθηκε περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του σήμερα το πρωί.

Τον νεαρό βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Στην συνέχεια στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο Ζακυνθινό.

Την σωρό του παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Για πολλές ώρες η Πυροσβεστική και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, όπως και η αστυνομία, αναζητούσαν τον 33χρονο άνδρα. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου. Ο νεαρός άντρας δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου.

Η οικογένειά του ανησύχησε και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία, που ξεκίνησε τις έρευνες.

2

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία της Ζακύνθου με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Τέλος, στις 08:30 το πρωί θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου που θα έρθει εκτάκτως στο νησί για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Απεγκλωβίστηκε οικογένεια

Στην περιοχή των Αμπελόκηπων, η πυροσβεστική απεγκλώβισε οικογένεια, που είχε αποκλειστεί στο σπίτι της με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο νησί, τόσο στην πόλη της Ζακύνθου, όσο και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη, εξαιτίας των βουνών από σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους.

Η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Κερίου έκλεισε, στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ έγιναν κατολισθήσεις στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Ακόμη, αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

3

12

Προηγουμενο αρθρο
Μισός αιώνας για το Σύλλογο Λευκαδίων Μόντρεαλ
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα εκλογών Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.