HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗμέρες Λευκάδιου Χερν στη Λευκάδα

Ημέρες Λευκάδιου Χερν στη Λευκάδα

Του Μάριου Γαζή

Την Τρίτη 26/6/2018, ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Λευκάδιου Χερν στο Πνευματικό κέντρο Λευκάδας με τίτλο «Ημέρες Λευκάδιου Χερν στη Λευκάδα».

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρέσβης της Ιαπωνίας μετά της συζύγου του και η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας.
Έγινε επίδειξη παραδοσιακών Ιαπωνικών μουσικών οργάνων καθώς και ανοιχτό εργαστήριο Σαμουράι.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των:
1) Κωνσταντίνου Βάσση, Πρώην πρέσβη της Ελλάδος στην Ιαπωνία με τίτλο «Λευκάδιος Χερν: Ένας σημαντικός δεσμός μεταξύ Ελλάδος και Ιαπωνίας»
2) Hartmut O. Rotermund, όμοτιμου καθηγητής της Ecole Pratique des Hautes Etudes/Section des sciences religieuses, Paris με τίτλο «Meiji-Japan and its foreigners-Some mutual regards» και
3) Μαρίας Γενιτσαρίου, επιμελήτριας Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιου Χερν με τίτλο «Οι προοπτικές και οι δυνατότητες των μικρών τοπικών μουσείων σε περιόδους κρίσης».

Επίσης παρουσιάστηκαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας που θα ταξιδέψουν στην πόλη Wakayama της Ιαπωνίας τον Νοέμβριο.

Η χτεσινή εκδήλωση με το χορευτικό μουσικό συγκρότημα «MAKATO-JIKU», που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο κηποθέατρο, αναβλήθηκε για σήμερα και εφόσον ο καιρός είναι άστατος, θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του ανοιχτού θεάτρου.

Προηγουμενο αρθρο
Ένα φθινοπωρινό Καλοκαίρι ...
Επομενο αρθρο
Κατακλυσμός στη Μάνδρα - Κατάλαβε η Ρένα Δούρου τι λέει στην ανακοίνωσή της;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.