HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ έκπληξη της ημέρας έγινε από τη Φιλαρμονική (video)

Η έκπληξη της ημέρας έγινε από τη Φιλαρμονική (video)

Η Φιλαρμονική μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Ανοίγει πάντα την παρέλαση και παιανίζει σε όλη τη διάρκειά της.

Φέτος μας επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη. Άλλαξε λίγο το ρεπερτόριό της και όχι μόνο. Έτσι αποχωρώντας από την παρέλαση παιάνισε τη μουσική από την εκπληκτική ταινία «Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι»*. Στη συνέχεια η φιλαρμονική παρατάχτηκε και έπαιξε στην κεντρική πλατεία μπροστά από τον Άγιο Σπυρίδωνα, το ίδιο κομμάτι.

Ευχάριστη η πρωτοβουλία, μπράβο στη Φιλαρμονική. Εξαιρετική η απόδοση του κομματιού. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι είχε να ακουστεί τουλάχιστον 30 χρόνια. Κρίμα που παρότι η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο, ελάχιστοι άφησαν τον καφέ από το χέρι, για να χειροκροτήσουν. Αντίθετα κάποιοι άλλοι βρεθήκαμε στον έβδομο ουρανό.

Ακολουθεί ένα ερασιτεχνικό βίντεο.

* Η ταινία Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι είναι πολεμικό δράμα παραγωγής 1957, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν. Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψαν οι Καρλ Φόρμαν και Μάικλ Γουίλσον, είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πιέρ Μπουλ, που βασίζεται στο πραγματικό γεγονός της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής της Βιρμανίας μεταξύ του 1942-43, με έντονο το στοιχείο της μυθοπλασίας.

Η ταινία έλαβε διθυραμβικές κριτικές και απέσπασε 7 βραβεία όσκαρ Το 1997 επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου, την ίδια χρονιά έλαβε επίσης την 13η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Ξεχωριστό ρόλο στην ταινία έχει το μουσικό κομμάτι που σφυρίζουν οι στρατιώτες όταν μπαίνουν στο στρατόπεδο στην αρχή της ταινίας. Πρόκειται για την εισαγωγή του εμβατηρίου Colonel Bogey που έγραψε ο Κένεθ Τ. Άλφορντ το 1914, με το ψευδώνυμο Φρέντερικ Τ. Ρίκετς

Προηγουμενο αρθρο
Έριξαν φόλες στον Πόρο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
25 Μαρτίου 2016 στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.