HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στα Κύθηρα

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στα Κύθηρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στα Κύθηρα – ετήσια επαναληπτική τακτική Γεν. Συνέλευση
20

Στις 25 Μαρτίου η Πρόεδρος κα Ελένη Κονοφάου και μέλη του Δ.Σ. μετά την ευτυχή εξέλιξη με την άρση του απαγορευτικού στο λιμάνι των Κυθήρων, παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθήρων για την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821. Συγκεκριμένα, στο έθιμο της λαμπαδηφορίας το οποίο αναβίωσε μετά από τέσσερις δεκαετίες στα στενά σοκάκια της Χώρας, ύστερα από την πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής με την παρουσία του Δημάρχου και των συνεργατών του, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου.

Μετά την Ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών που τέλεσε ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου όπου από την Κυριακή της Ορθοδοξίας ευρίσκεται η Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας, οι κάτοικοι της Χώρας κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια ακολούθησαν την πορεία της λαμπαδηφορίας τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια.

21

Η πομπή κατέληξε στην Πλατεία Στάη όπου η Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κα Ελένη Κονοφάου κατέθεσε το χειροποίητο στεφάνι το οποίο επιμελήθηκε το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος Κυθήρων κα Ελένη Χάρου ενώ οι συμμετέχοντες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

23

Ακολούθησε κέρασμα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες της Χώρας, στο ιστορικό κτίριο του Μαρκάτου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

24

25

Την επόμενη ημέρα στις 26 Μαρτίου, εκπρόσωποι από το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. συνάντησαν τον Δήμαρχο Κυθήρων κο Ευστάθιο Χαρχαλάκη και αφού αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, συζήτησαν το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας με προτάσεις που σκοπό έχουν τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των επτανησίων.

26

27

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ύστερα από απόφασή του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., πραγματοποιήθηκε η ετήσια επαναληπτική τακτική Γεν. Συνέλευση των μελών της Ε.Ε.Ε. στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων στη Χώρα Κυθήρων παρουσία μελών και φίλων της Ε.Ε.Ε.

Η Γεν. Συνέλευση των μελών της Ε.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε με την εκλογή Προεδρείου της Συνέλευσης, την κατάθεση του Διοικητικού Απολογισμού από την Πρόεδρο και του Οικονομικού Απολογισμού από τον ταμία της Ε.Ε.Ε. κο Δημήτρη Μαυροπόδη, την έγκριση των πεπραγμένων του έτους 2015 και την εκλογή επιτροπής οικονομικού ελέγχου για το έτος 2016, ενώ ακολούθησε συζήτηση από τους παρευρισκομένους.

28

Η παρουσία του Δ.Σ. στα Κύθηρα ενθουσίασε τα μέλη και τους φίλους της Ε.Ε.Ε. καθώς για πρώτη φορά διεξάγεται η ετήσια Γεν. Συνέλευση εκτός Αθηνών όπου βρίσκεται και η έδρα της Ε.Ε.Ε. και έδωσε το έναυσμα για ανάπτυξη μεγαλύτερης επικοινωνίας με μέλη της Ε.Ε.Ε. αλλά και με φίλους συμπατριώτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους στόχους και τις δράσεις του Δ.Σ.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Ε.Ε., το οποίο δίνει το δικαίωμα στο Δ.Σ. να οργανώνει κάθε χρόνο την ετήσια Γεν. Συνέλευση σε ένα από τα νησιά του Ιονίου, εξετάζεται η πραγματοποίηση της Γεν.Συνέλευσης για το 2017 στο νησί των Παξών.

Γραφείο Τύπου
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Με 8 Μεταλια επεστρεψε ο Α.Σ T.K.D. Λευκαδας
Επομενο αρθρο
OpenEuropean Championship Lefkas Open (2) στο κλειστό γυμναστήριο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.