HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Νοσοκομείου για την πρόσληψη αναισθησιολόγου για ένα μήνα

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Νοσοκομείου για την πρόσληψη αναισθησιολόγου για ένα μήνα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΤΗΝ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Πρόσληψη αναισθησιολόγου για ένα μήνα με δελτίο παροχής υπηρεσιών»

Όχι στις συμβάσεις δουλείας που τσακίζουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των εργαζομένων και δεν λύνουν τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης υγειονομικών στα νοσοκομεία !

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης τώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας το έδαφος στρωμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το καλημέρα δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας προωθώντας την έσχατη μορφή ελαστικής απασχόλησης των υγειονομικών, αυτή της πληρωμής με μπλοκάκι.

Στόχος της η ακόμα μεγαλύτερη μείωση το μισθολογικού κόστος της λειτουργίας των νοσοκομείων, το τσάκισμα κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος και η ακόμα πιο βαθιά εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και η προώθηση του στρατηγικού σχεδίου για νοσοκομεία- επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο της Λευκάδας είναι κάτι που δεν πρόκυψε εν αιθρία αλλά αντίθετα είναι ένα γεγονός απολύτως αναμενόμενο. Ήταν γνωστό πάνω από ένα χρόνο, στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στην 6η Υγειονομική περιφέρεια και στο υπουργείο υγείας πως το αναισθησιολογικό τμήμα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης. Συγκεκριμένα γνώριζαν ότι ο Διευθυντής του τμήματος θα συνταξιοδοτούνταν τέλος του 2018 και ο επικουρικός ιατρός μιας και δεν κατείχε μόνιμη θέση μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποχωρίσει.

Ενώ λοιπόν τα προβλήματα ήταν γνωστά στην διοίκηση, στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία μέσα από τις ανακοινώσεις του συλλόγου εργαζομένων, όπου αναδεικνύαμε επανειλημμένα το οξύ πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο και απαιτούσαμε άμεση και οριστική λύση, δεν φρόντισαν να προκηρύξουν έγκαιρα τις κενές θέσεις για μόνιμους αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα το αναισθησιολογικό τμήμα να μείνει με έναν γιατρό μετά την συνταξιοδότηση του διευθυντή και την παραίτηση του επικουρικού γιατρού ο οποίος διορίστηκε σε μόνιμη θέση σε άλλο νοσοκομείο της περιφέρειας.

Άρα λοιπόν το πρόβλημα δεν προέκυψε από κάποιες μη αναμενόμενες αιτίες αλλά είναι απόρροια των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες άφησαν τα νοσοκομεία της χώρας να λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και κάποια από τα τεράστια κενά τα κάλυπταν ως επί των πλείστων με ελαστικούς εργαζόμενους (επικουρικούς κτλ). Και όλα αυτά για να πιαστούν οι στόχοι για τα θηριώδη πλεονάσματα και εξασφαλίζουν άπλετο χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τις μπίζνες τους.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνοντας χρήση του κατάπτυστου άρθρου 41 του νόμου 4058/2012 που ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το διατήρησε και το επέκτεινε και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, έφερε ως πρόταση στο ΔΣ του νοσοκομείου ένα ακόμη μπάλωμα, αυτό της ελαστικής εργασίας και μάλιστα αυτή της χείριστης μορφής, δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Λύση απαράδεκτη, βαθιά αντεργατική που φέρνει στα νοσοκομεία τον εργασιακό μεσαίωνα.

Αυτό το μπάλωμα, που προτάθηκε ως «λύση» μόνο λύση δεν είναι, διότι είναι προκήρυξη θέσης για έναν μόνο μήνα, όπου μάλιστα θα καλυφθούν εφημεριακά μόνο οι μισές μέρες του μήνα!

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας και του Υπουργείου υγείας ενώ μπορούν να λύσουν οριστικά το πρόβλημα της στελέχωσης του αναισθησιολογικού τμήματος, δεν το λύνουν, διότι έχουν ως βασική τους προτεραιότητα, να προχωρήσουν περαιτέρω την πολιτική της ακόμα μεγαλύτερης ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων που είναι άλλωστε και στρατηγική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται δηλαδή για ένα ζήτημα βαθιά πολιτικό και όχι τεχνικό όπως επιδιώκουν να μας το παρουσιάσουν.

Καταψηφίσαμε την εισήγηση διότι ούτε το πρόβλημα εφημεριακής κάλυψης του αναισθησιολογικού τμήματος λύνει, και ταυτόχρονα η προτεινόμενη «λύση» είναι βαθιά αντεργατική και ενάντια σε αυτό που διεκδικεί η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, δηλαδή ένα καθολικά δημόσιο σύστημα Υγείας που θα στελεχώνεται από μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο, διότι είναι πλέον ξεκάθαρο και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ότι η ανυπόφορη κατάσταση που βιώνουμε θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο. Και η επίθεση που θα δεχτούμε στα δικαιώματά μας και στα δικαιώματα των ασθενών μας μπορεί να αποτραπεί ΜΟΝΟ με τη μαζική συμμετοχή μας στον οργανωμένο αγώνα και σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις.

Υ.Γ Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο Διοικητής του νοσοκομείου κατέθεσε στο Διοικητικό συμβούλιο ενημερωτικό σημείωμα που αναφέρει ότι ” Το νοσοκομείο Λευκάδας αδυνατεί προς το παρόν να προχωρήσει στην πρόσληψη αναισθησιολόγου με μπλοκάκι διότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις για να καλυφθεί η δαπάνη” και καταψήφισε την εισήγηση του….. και το σημείωμα αυτό βρίσκεται στα χέρια μας.

——————

Απάντηση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στο δελτίο Τύπο του κ. Καββαδά, Βουλευτή Λευκάδας, εκλεγμένο με την ΝΔ

Ο κ. Καββαδάς, βουλευτής με την ΝΔ στη Λευκάδα έχει το πολιτικό θράσος να μας κατηγορεί, ως εκλεγμένα συνδικαλιστικά μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Λευκάδας, ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική μας δράση.

Συγκεκριμένα, μας κατηγορεί γιατί καταψηφίσαμε στο ΔΣ στις 31/07/2019, την εισήγηση της Διοίκησης του νοσοκομείου για το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΠΑΛΩΜΑ, που και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΛΥΝΕΙ και ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, αυτό της προκήρυξης θέσης για αναισθησιολόγο με ΜΠΛΟΚΑΚΙ για ένα μήνα και 11 εφημερίες.

Αυτοί που με τις πολιτικές τους ρημάξανε το ΕΣΥ, μας κουνάνε και το δάκτυλο και λίγο πολύ μας λένε, πως είναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ να υποστηρίζουμε τις διαχρονικές μας θέσεις.

Αυτοί που επί διακυβέρνησή τους, ΚΛΕΙΣΑΝΕ 15 νοσοκομεία, ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ την πρωτοβάθμια υγεία, ΤΣΕΚΟΥΡΕΨΑΝΕ 10.000 οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία!!!

Αυτοί που στην περιοχή μας το 2014 επί διακυβέρνησή τους , ΑΦΗΣΑΝ το νοσοκομείο με ΕΝΑ παθολόγο με αποτέλεσμα να ΚΛΕΙΣΕΙ η παθολογική κλινική, ΕΚΛΕΙΣΑΝ όλα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία του νησιού, ΔΙΑΛΥΣΑΝ το Κέντρο Υγείας Βασιλικής ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, ΕΔΙΩΞΑΝ τους υγειονομικούς που εργάζονταν στο ΠΕΔΥ-πρώην ΙΚΑ Λευκάδας, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ 2 από τους 14 γιατρούς που υπηρετούσαν και το 2012, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, ΨΗΦΙΣΑΝ ένα οργανόγραμμα που ΤΣΕΚΟΥΡΕΨΕ 46 οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο αυξάνοντας ταυτόχρονα κατά 50% τα κρεβάτια.

Αλλά και ως αντιπολίτευση ο Κ. Καββαδάς αυτό που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ, ως βουλευτής Λευκάδας από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ, όπως στρατευμένο ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ γιατρό για τα απομακρυσμένα νησιά Μεγανήσι και Κάλαμο χαμηλώνοντας τον πήχη των διεκδικήσεων και κάνοντας τεράστια ζημιά στη συνείδηση των συμπολιτών μας. Δηλαδή τους έλεγε επί της ουσίας, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για να λυθούν τα προβλήματα της έλλειψης γιατρών , όταν το 2019 ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να τους παρέχει το κράτος οργανωμένα Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία με το απαραίτητο εξοπλισμό και γιατρούς ειδικοτήτων.

ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!!

Κύριε Καββαδά σας το λέμε ξεκάθαρα. Οι πολιτικές της ΝΔ που υπηρετείτε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ως επίκεντρο ούτε τον άνθρωπο ούτε τον ανθρώπινο πόνο. ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ την κυβέρνησή σας με λίγα λόγια, πρωτίστως να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του αναισθησιολογικού τμήματος, αλλά αυτό που κυρίως ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ είναι ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και ταυτόχρονα να ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ κάθε φωνή αντίστασης που αποκαλύπτει και πάει κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησή σας.

Αυτοί που ΠΗΡΑΝ το ψωμί επάνω από το τραπέζι, τώρα μας ΠΕΤΑΝΕ ένα ψίχουλο και αυτό μουχλιασμένο και μας ΖΗΤΑΝΕ και να τους χειροκροτήσουμε !

Ως συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια να αποκαλύπτουμε και να οργανώνουμε τους εργαζόμενους για να αποτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζετε και να στείλουνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για εργαζομένους και τους ασθενείς πολιτικές σας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου Λευκάδας
Κύρλας Κώστας, Καρδιολόγος Μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων και Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ
Βεργίνης Χρήστος, νοσηλευτής Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων

Σχετικό άρθρο: Καθιστώ υπεύθυνους αυτούς που καταψήφισαν την προσωρυψη τινή κάλης θέσης αναισθησιολόγου στο Γ. Ν. Λ.

Προηγουμενο αρθρο
Καθιστώ υπεύθυνους αυτούς που καταψήφισαν την προσωρινή κάλυψη της θέσης αναισθησιολόγου στο Γ. Ν. Λ.
Επομενο αρθρο
Αφρικανικός καύσωνας προ των πυλών

1 Σχόλιο

  1. Αγγελος
    1 Αυγούστου 2019 at 19:40 — Απάντηση

    Επειδη ετυχε δυστηχως να βρεθω στο νοσοκομειο εχω να πω οτι αυτο ειναι ενα ξενοδοχειο κ οχι νοσοκομειο.Κ ευτηχως που ειναι 5-6 φιλοτιμη γιατροι κ προσωπικο κ κανουν οτι μπορουν αλλα δε αρκει..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.